ÖNKORMÁNYZAT / Projektek / Körmend belvárosának megújítása

2021-04-28 09:54:15Projekt megnevezése:
Körmend belvárosának megújítása

Kedvezményezett neve: Körmend Város Önkormányzata

Szerződött támogatás összege: 600.000.000,- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

Körmend Város Önkormányzata a TOP-2.1.2-15-VS1-2020-00013 azonosítószámú, „Körmend belvárosának megújítása” című pályázatával 600.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-2.1.2-15 kódszámú, "Zöld város kialakítása” című felhívás keretén belül.

Körmend város központjának rehabilitációja során a zöldfelületek megújítására kerül sor, emellett egy olyan többcélúan használható épület kialakítása is megvalósul, mely a közelben lévő iskola művészeti képzéséhez kapcsolódóan művészeti együttesek, szakkörök, egyesületek otthonává válna. Olyan kisebb események, előadások, bemutatkozások helyszíne lehetne, mely eleve kisebb közönséget vonz, kisebb előadótermet igényel.

A tervezett építési munka a főépület jelenlegi alapadatait megváltoztatja, a meglévő kapacitások növelése érdekében. Az épület bővítéséhez kapcsolódóan az előtte található közpark területe is bevonásra és megújításra kerül. Gazdasági tevékenységként egy büfé kerül kialakításra, melynek fogyasztói tere közös az épület előcsarnokával, melyhez kapcsolódik egy külső terasz, ami a belépő előtérről önállóan is megközelíthető. A büfé gazdasági kiszolgálása a főbejárattól elkülönülő, fedett-nyitott gazdasági udvaron keresztül lesz lehetséges. Tervezett fogyasztói létszám: max. 30 fő, működési idő: a közösségi ház működésével azonos, működési szerződésben külön szabályozva, az épület látogatási idejéhez igazodva, valamint alkalomszerűen a rendezvények alatti időben.

A projekt során a kijelölt akcióterületen található zöldfelületek, valamint a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúrák is megújulnak, illetve egy új szolgáltató ház kerül kialakításra, melynek eredményeként a városi környezet megújításán túl Körmend gazdaság fejlődését, a foglalkoztatás bővülését is eredményezheti.

A fejlesztés hozzájárul a városi zöld környezet megteremtéséhez, ezek gazdaságos fenntartásához, melyek eredményeként a terület alkalmassá válik arra, hogy a családok és a fiatalok a szabadidejüket hasznosan töltsék el. A tervezett fejlesztés hatására javul a település általános környezeti állapota. A beruházás során környezetbarát és energiatakarékos technológiák is alkalmazásra kerülnek (pl.: napelemes rendszer, ledes közvilágítás), így környezet- és természetvédő módon biztosítják a megépített infrastruktúra és a település működését, elősegítve ezzel a fenntartható fejlődést is.

Projekt befejezési dátuma: 2022. november 30.

Projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-15-VS1-2020-00013
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink