SPORT / Labdarúgó csapatok / Körmendi FC

Körmenden 1899. szeptember 24-én volt az első labdarúgó mérkőzés a hercegi park mögötti réten. Városunk és a vidék nagy számú közönsége szemlélte a játék folyását. A szombathelyi Vasvármegyei SE csapata jött le. A Körmendi Atlétikai Club (KAC) nagy felbuzdulással ígérte ekkor, hogy tavasszal "gyakorlatba veszik e szép sport űzését".
A KFC játékosai nagyon népszerűek voltak: Gigler, Fülöp testvérek, Grósz, Steiner. A KFC eredményeit a Rábavidék közölte. A mérkőzéseket nagyrészt a megyén belül játszot­ták, s a legtöbb barátságos jellegű volt. 1915-ig képviselte a város színeit és működésének az első világháború vetett véget. Az eltelt idő alatt a KFC, mint a megye egyik legjobb csa­pata szerepelt.
Szabó piki József így emlékezik a háborús idők labdarúgására: 1917. év nyarán egy kis csapat igyekezett a Rábán túlra tanácskozni. Langler Lajos (Zigi), Horváth Lajos (Púderos)-tól megtudta, hogy a legendás hírű KFC sportfelszerelése a cédulaház ajtó nélküli padlásán van. Ezeket leltárba vették és megalakították a ,,MUSI"-t, a Márton Utcai Sport Ifjúságot. A Kauz rét volt a pályájuk, s a KFC színeiben - fekete-fehér -, mérkőztek. Pél­dájuk nyomán Körmenden megalakultak az utcai egyesületek. A csapatokban csak az játszhatott, aki mérkőzésenként két koronát tudott fizetni.
Ezek után 1911. júniusában megalakul a Körmendi Football Club...
 
Körmendi Football Club 
Elnök:   Budai József
Cím : 9900 Körmend, Sport u. 1.  
További információ a csapatról: Körmendi FC

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-18 15:14

Ovilátogató

Dienes Lajos Katolikus ÓvodaTovább

2024-03-18 11:41

Körmendi bemutatkozó Győrben

"Körmendi fotós szemmel"Tovább

2024-03-18 09:18

Megjelent a Körmendi Híradó

XXII. évfolyam 3. számTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink