Hírek, aktuális / Változást akarnak a városért

2024-04-23 09:21:00
Változást akarnak a városért

Patonay Imre 2019 után idén június 9-én ismét elindul a körmendi polgármester választáson a Változást a Városért Egyesület színeiben. A jelölt sajtónyilvános eseményen mutatta be csapatát, emellett ismertette programjának főbb pontjait is.


Változást a Városért Egyesület színeiben induló jelöltek

Az egyes számú egyéni választókörzetben Zsebe Ferenc, a kettesben Kocsis István, a hármasban Szlávik Csaba, a négyesben Czafit Csaba, az ötösben Tóth Judit, a hatosban Szép Dániel, a hetesben Sipőcz Norbert, a nyolcasban pedig Petrovics László méretteti meg magát a június 9-i önkormányzati választáson.
Patonay Imre polgármester-jelölt hangsúlyozta: a jelenleg is képviselő Zsebe Ferenc, Szlávik Csaba, Szép Dániel és Petrovics László mellett négy remek szakemberrel bővült a csapat, akik műszaki, városgazdálkodási, marketing, média és kulturális területen tehetik hozzá tudásukat Körmend fejlődéséhez.
– Úgy érezzük, az elmúlt öt évben nem igazán történt előrelépés a városban, a 2019-es ígéretek és kampányüzenetek nem váltak valóra. A csapatommal valódi változást szeretnénk Körmenden, ez mozgatott akkor is, amikor eldöntöttem: még egyszer nekirugaszkodom a választásnak Körmend jövőjéért. Öt évvel ezelőtt több hátráltató tényező is nehezítette a munkát: voltak visszalépések a jelöltségtől, nem tudtunk listát állítani, nem igazán volt média hátterünk.
– Most más a helyzet, két hónappal a választások előtt teljes a csapat. Négy képviselőnk jelenleg is a testületben dolgozik, de sportnyelven szólva nem sok labdát kaptak. Egyetlen bizottsági elnöki posztot sem kaptunk arra hivatkozva, hogy képviselőink nem értenek hozzá. Az elmúlt hónapokban kialakult Fidesz-belháború sem tett jót a városnak – mondta Patonay Imre, majd hozzátette: megválasztásuk esetén az első és egyik legfontosabb feladatuk lesz a város pénzügyeinek a költségvetési szakterületen nagy tapasztalattal bíró, professzionális, független szakértők általi átvilágítása. Szeretnének objektív képet kapni, mit is örököl a város az előző vezetéstől ezen a téren. A közmeghallgatásokat olyan időpontokra fogják kitűzni, hogy valóban lehetőségük legyen a körmendi polgároknak azokon részt venni.Céljuk, hogy a testületi ülésekről újra legyen tévéközvetítés. Nyilvános pályázatokat szeretnének a korrupció kizárásával, emellett kiemelt feladat a közhangulat javítása, mert a megosztottság óriási, ebben a civileknek nagy szerepet szánnak.
– A kampány és a választás korrekt lebonyolítását szeretnénk, ugyanakkor kérdéseink is vannak: az ígéretek miért nem valósultak meg? Az egészségügy – ide értve a háziorvosi ellátást és a kórházat is – mellett a munkahelyteremtés a legégetőbb kérdés. Jelentősen csökkent Körmend lakossága, a legújabb statisztika szerint 10500 körüli a lakók száma, ez a szám húsz éve 12900 fő körül volt. A kastély felújítása 20 éve része a kampánynak, de előrelépés nem történt. A hétemeletes mögötti „orvosi” udvar és a  régi posta melletti „ÁFÉSZ” udvar problémája valós és megoldásra vár, csakúgy, mint a bérlakások- ügye vagy a szociális hálózatban az öregek otthonának bővítése és a szakdolgozók normális fizetése. Két nagy presztízsberuházás történt óriási összegekből. Jó lenne, ha a Rába-parti Ökocentrumot és a mozit megfelelő, az igényekhez igazodó tartalommal lehetne megtölteni. Sok a feladat, de készen állunk a csapattal a problémák  megoldására. A célunk az, hogy városunk újra régi fényében tündököljön – zárta szavait Patonay Imre.

RV
Fotó: Fekete tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-03 14:56

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság májusi eseményei

a bölényszafaritól a Zöld Pünkösdig, az Őrségtől az AlpokaljáigTovább

2024-05-03 14:42

Nyugdíjba vonul Hollósi Gábor rendőr ezredes

a Körmendi Rendvédelmi Technikum igazgatójaTovább

2024-05-03 13:56

Választási hírek

Újabb jelölteket vettek nyilvántartásba KörmendenTovább

2024-05-03 11:26

Lakossági tájékoztató

vegyszeres gyomirtásTovább

2024-05-03 11:03

A Mesebolt Bábszínház 2024. májusi programtervezete

A műsorváltoztatás jogát fenntartjukTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink