ÖNKORMÁNYZAT / Projektek / Ökoturisztikai centrum fejlesztése Körmenden

2021-01-14 09:49:52
Projekt megnevezése: Ökoturisztikai centrum fejlesztése Körmenden

Projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-15-VS1-2019-00012

Kedvezményezett neve:  Körmend Város Önkormányzata

Szerződött támogatás összege: 400 000 000 .- HUF

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt tervezett tevékenységei Ökoturisztikai centrum fejlesztése tematikus turisztikai útvonalon elhelyezve turisták fogadására alkalmas kiszolgáló helyiségekkel és turisztikai célú bemutatótermekkel kerül kialakításra az önkormányzat tulajdonában lévő területen. Az Ökocentrum és fogadóhely a természeti értékek bemutatása mellett megállóhely – pihenőhely funkciót is ellát a térségbe érkező vízi, kerékpáros és gyalogos turisták részére.

A projekt célul tűzi ki a turisztikai termékcsomagok létrehozását, a szezonalitás csökkentését, a tartózkodási idő hosszabbítását a jelen fejlesztési elképzelés. A fejlesztések eredményei aktív, tartalmas szabadidő eltöltést kínálnak a térségbe érkező turisták számára az alábbi szolgáltatásokkal - Kerékpárkölcsönző, tároló, biztosítja a kerékpáros turizmus feltételeit állandó kiállítások és rendezvények helyszíne lesz az Ökocentrum. Az Önkormányzat területén tervezett ökocentrum épület kialakítása, melyet a meglévő kiszolgáló főépület elbontása után, annak helyén és méretbeli nagyságában, végleges méretben 220 m2 nettó területen kerül megvalósításra. A tervezett Ökocentrum aktív turizmushoz kapcsolódó turisztikai funkciókkal az alábbi szolgáltatásokat biztosítja: - a kerékpáros és vízi turizmust kiszolgáló szerviz és üzlet, mely az igények szerinti hátteret biztosítja; - a turizmust kiszolgáló mellékhelyiségek, öltözők, zuhanyzók, WC-csoport elhelyezése; - vendéglátó egység elhelyezése, mely büfészerűen működik, - az ismeretterjesztést, információ átadást segítő helyiségek, installációk elhelyezése; - Az épület komplex akadálymentesítéssel készül.

- Megújuló energia használata: kialakításra kerül egy napelemes rendszer. A többfunkciós fogadó épület kialakítása lehetővé teszi, hogy a turisztikai célú látogatások száma növekedjen.

A projekt tervezett összköltsége 400 000 000 Ft. A beruházás megvalósulásával a projekt hozzájárul egy turistára eső költés növekedéséhez, látogatószám növekedéséhez valamint a térségben eltöltött vendég éjszakaszám növekedéséhez.


Látványterv: Ökocentrum épülete
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2022-07-05 15:41

Körmendi Roma Nap

2022. július 9.Tovább

2022-07-04 17:14

Véget ért a Körmend Városi Kosárlabda Bajnokság

A hétvégén játszották le a helyosztókatTovább

2022-07-04 11:00

Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont

várja a látogatókatTovább

2022-07-04 10:37

"Házhoz megyünk"

"Biztonságban Magyarországon"Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink