Hírek, aktuális / Így tekerd körbe a Földet egy nap alatt!

2024-04-19 13:40:06
Így tekerd körbe a Földet egy nap alatt!

Április 20-21-én, éppen a Föld napja előtti hétvégén, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) egy játékra hívja a vállalkozókedvű bringásokat, aminek a keretében megkísérlik  körbetekerni a Földet. Nem lehetetlen, és most bárki részt vehet rajta, csak az ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációra és egy kerékpárra van  szükség. 
A Föld világnapja előtti hétvégén kerül megrendezésre egy közösségi esemény, melyen bárki részt vehet, s annyi a dolga csupán, hogy biciklizzen. Ugyanis nem kisebb kihívásra sarkallja a MAKETUSZ a bringásokat, mint hogy közös erővel, együtt tekerjük körbe a Földet!

“Meghirdettünk egy játékot, mondhatni kísérletet, hogy vajon sikerül-e együtt körbe bringázni a Föld 40.075 kilométeres kerületét. Nagyon kíváncsiak vagyunk, és bízunk benne, hogy sikerül április 20-21-re megmozgatni a bringás társadalmat!”– mesélte az esemény egyik ötletgazdája, Coates Ádám.. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon hogyan zajlik egy ilyen erőpróba? “A Kerékpárosbarát alkalmazáson keresztül egy online, önbevallásos rendszerrel fogjuk mérni, ki mennyit tekert a hétvége folyamán, és ha ez a szám a hétvége végén meghaladja a 40.075 kilométert, elértük az elsődleges célunkat! Természetesen nem csak egy rekorddal leszünk többek, hanem egy a természetben töltött nappal, mely így áprilisban különösen csodálatos élmény!” – mondta Ádám, a Kerékpárosbarát hálózat és alkalmazás projektvezetője.

Egyre több magyar bringázik
A természetben lenni jó, de ha még sportol is közben az ember, az egyenesen egészséges, mondják a bringások. A statisztikák alapján szerencsére egyre többen ülnek két kerékre itthon is, a magyarok biciklizőkedve évről évre nő.“A 2022-ben az átadott 112 km hosszú Budapest - Balaton kerékpárút gyorsan az egyik legnépszerűbb útvonallá vált hazánkban. De mindenkit arra buzdítok, hogy bármekkora távval is, de 20-21-én növeljük együtt a megtett kilométerek számát. Aki ebben részt szeretne venni annak annyi a teendője csupán, hogy a Kerékpárosbarát alkalmazást letöltve, bejelenti hogy mennyit tekert a hétvége folyamán “ – mondta Ádám, aki hozzátette, hogy a bringásokat a Kerékpárosbarát szolgáltatók, éttermek, szálláshelyek és attrakciók különböző kedvezményekkel várják a hétvége folyamán.

Mindezekről szintén a Kerékpárosbarát alkalmazásban informálódhatunk.A Föld napján különösen kell vigyáznunk a környezetünkre, de talán mondani sem kell, hogy az átlag bringás mindig nagyon érzékeny a fenntarthatóság témakörére, soha nem szemetel, hiszen tiszteli a természetet, ami körülveszi.

Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-29 19:57

Városi Pedagógusnap

meghívóTovább

2024-05-29 10:55

Horváth Szabolcs indulhat az augusztusi világbajnokságon

Nagyon jól sikerült a ringes debütálásaTovább

2024-05-28 10:14

Strandfoci Bajnokság

Körmend, RábapartTovább

2024-05-28 10:00

Fülöp-Vill Körmend Városi Kosárlabda Bajnokság

Bajnok a VargoBútor csapataTovább

2024-05-28 09:11

Forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen

A Rumi út és a 86-os főút csomópontjábanTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink