Hírek, aktuális / Évértékelőt tartott a Körmendi Polgárőr Egyesület

2023-01-26 10:06:53
Vigyáznak a rendre

Évértékelőt tartott a Körmendi Polgárőr Egyesület

Mozgalmas éven van túl az 1996-ban Molnár Sándor által alapított Körmendi Polgárőr Egyesület. A tagok számos városi és környékbeli rendezvény biztosításában vettek részt az elmúlt esztendőben.

Biczó Péter, a Körmendi Polgárőr Egyesület elnöke tájékoztatójában kifejtette, hogy szervezetük taglétszáma 38 fő, közülük a 16 esztendős Kovács Márk a legfiatalabb. - Egyesületünk eredményes évet zárt, a kulturális és sportesemények biztosítása mellett ott voltunk akkor is, amikor ukrán menekültek érkeztek Körmendre tavaly márciusban. Személyes tárgyaikra, csomagjaikra vigyáztunk, és az önkormányzat kérésére visszatérő ellenőrzést is végeztünk – mondta az elnök, aki arról is beszélt, hogy az egyesület alapfeladata a helyi közrend és közbiztonság, valamint a közlekedésbiztonság védelme. Emellett a bűnmegelőzés érdekében közterületi járőrszolgálat teljesítenek önállóan, illetve a rendőrséggel közösen.


Elismerés a tagoknak
Több emlékezetes esemény is volt az elmúlt évben. Ezek közül kiemelkedett, amikor Biczó Péter egyesületi elnök együttműködési megállapodást írt alá Horváth Tibor polgárvédelmi felügyelővel, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltó ezredesével. Fontos megemlíteni, hogy két darab szolgálati kerékpárt is kapott a körmendi szervezet, ezeket Bedi Ákostól, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől vették át a tagok. Az elmúlt évben Körmenden, a Rendvédelmi Technikum területén rendezték meg a Vas Megyei Polgárőr Napot, amelynek 1998 és 2011 után ezúttal ugyancsak nagy sikere volt.
-Tavaly június 4-én, a Nemzeti összetartozás Napján, az ünnepi megemlékezés után elérte Körmendet egy nagy vihar, amely komoly pusztítást végzett az épületekben és a kertekben. Szolgálatunkkal segítettük a helyieket, csatlakozott hozzánk Belencsák István, Körmend alpolgármestere, aki egyben Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság elnöke is – tette hozzá Biczó Péter. Az elnök arról is tájékoztatott, hogy az Országos Polgárőr Szövetség elnöki dicséretben és jutalomban részesítette Németh Tamás, Kovács Dávid és Molnár Benedek polgárőröket.

Összefogással a sikerért
A körmendi szervezet kiváló kapcsolatot ápol a helyi rendőrkapitánysággal, az önkormányzattal, a Vas Vármegyei Rendőr- főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályával, a Rendvédelmi Technikummal, a mentőállomással, a katasztrófavédelmi kirendeltséggel és a kulturális központtal. A polgárőrök számos alkalommal vettek részt elsősegélynyújtási, újraélesztési, valamint közlekedés biztonsági képzéseken az elmúlt években. Az egyesület február 3-án tartja évértékelő, alapszabályt módosító, tisztújító közgyűlését a Körmendi Rendvédelmi Technikumban. -Az egyik fontos feladatunk, hogy megoldjuk az utánpótlás toborzását. Várunk mindenkit, aki tenni akar a város közrendjéért és közbiztonságáért – zárta szavait Biczó Péter.

 
TJ
Fotó: Jámbori Tamás












 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink