Hírek, aktuális / Átvette az óvodát a Szombathelyi Egyházmegye

2022-09-13 08:49:28
Átvette az óvodát a Szombathelyi Egyházmegye

Szeptember elsejével a Szombathelyi Egyházmegye átvette a város legrégebbi óvodáját, amelyet 1900-ban alapított Dienes Lajos, az őrségiek híres ügyvédje torokgyíkban elhunyt fiúgyermeke emlékére. Az új katolikus  óvoda évnyitóját szentmisével egybekötve dr. Székely János megyéspüspök tartotta.

Az intézmény augusztus 31-ig a dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde tagóvodájaként működött. A Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában szeptember elsejétől már a Dienes Lajos Katolikus Óvoda nevet viseli az intézmény. A tanévnyitó a Jézus szeret minden kicsi gyereket című dallal kezdődött, majd Dienes Júlia, óvodavezető köszöntötte a megjelenteket. A közös ima után dr. Székely János megyéspüspök szólt a  gyerekekhez és a szülőkhöz. -A legfőbb tanítónk Jézus, a legfőbb tantárgy, amit meg kell tanulni, az a szeretet – mondta a főpásztor, aki minden gyermeket megáldott a tanévnyitón, és szentképeket is osztott az óvodásoknak.
Az ünnepségen jelen volt Tálas József, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója és Kiss László esperes-plébános, az óvoda lelkésze. A katolikus óvoda három csoportban, 87 kisgyermekkel és 13 dolgozóval kezdte meg a 2022/2023-as nevelési évet. Az óvoda katolikus szellemiségű intézmény, de ökumenikusan nyitott más felekezetűek felé is. Nevelési elveinek alapja a keresztény vallási és erkölcsi értékek tisztelete, egy humánusabb, erkölcsösebb, igazságra törekvő nemzedék kiművelése. Az intézmény arra törekszik, hogy a város intézményei között kivívott előkelő helyét, hírnevét az idei tanévtől, immáron katolikus óvodaként is öregbítse. Az óvodában dolgozók hisznek a szeretetteljes nevelésben, az érzelmi intelligencia fontosságában.


TJ
Körmendi Híradó

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink