Hírek, aktuális / Tűzoltó szakmai, műszaki mentő-, és tűzvizsgáló verseny

2022-03-24 09:50:51
 
Tűzoltó szakmai, műszaki mentő-, és tűzvizsgáló verseny Vas megyében


Két év kihagyás után újra megtartotta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hivatásos és önkormányzati tűzoltók számára kiírt tűzoltó szakmai és műszaki mentő, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állományának tudását összemérő tűzvizsgáló verseny megyei döntőjét a Petőfi telepen március 23-án.

A tűzoltó csapatok a reggeli órákban gyülekeztek a Petőfi telepen. A sárvári, szombathelyi és körmendi hivatásos, a vasvári, csepregi, répcelaki és celldömölki önkormányzati tűzoltókat, valamint a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóit Lakatár Gábor tű. alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatóhelyettese köszöntötte a helyszínen. A csapatoknak először egy KRESZ, valamint egy szakmai ismeretekkel kapcsolatos tesztet kellett kitölteniük. A tesztek kitöltését követően a vezetéstechnikai pálya teljesítése következett, majd egy műszaki mentési és egy tűzoltási feladat várt rájuk. A tűzvizsgálói verseny során a kétfős csapatokra négy feladat várt. Elsőként egy fiktív eset során készült tűzvizsgálati dokumentumban lévő hibákat kellett megtalálniuk, majd egy előre berendezett helyszínen kriminalisztikai fotót készíteniük. Az e-szemle tableten való lefolytatását egy berendezett helyszín dokumentálásával valósították meg. Az utolsó feladatként pedig égésnyomok alapján az elhelyezett tárgyakon a tűzkeletkezés meghatározása volt a feladatuk. 

A legjobbaknak járó díjakat az eredményhirdetésen Lakatár Gábor tű. alezredes, megbízott igazgatóhelyettes, Dénes Károly tű. alezredes, megyei főügyeleti osztályvezető és Kovács Balázs tű. alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott kirendeltségvezetője adták át. Az első helyezést elért versenyzők a verseny országos fordulóján adhatnak majd számot a tudásukról. 

Hivatásosok kategóriájában első helyezést a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte el. Második a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, míg harmadik a Szombathelyi Hivatásos
Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói lettek.

Önkormányzati tűzoltók versenyében első a Vasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság, második a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság lett, a dobogó harmadik fokára a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság állhatott fel, míg negyedik helyezést a Csepregi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság szerezte meg. A tűzvizsgálók versenyében első helyen a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat „A” szolgálati csoportja végzett. 

Gratulálunk az elért eredményekhez!

Képgaléria

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MK
Forrás: vas.katasztrofavedelem.hu






 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink