Hírek, aktuális / Tizedik helyen zárta az idei szezont a körmendi futballcsapat

2022-07-07 09:55:08
Évértékelő: tizedik helyen zárta az idei szezont a körmendi futballcsapat
 
Kurucz Ádám, a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Körmendi FC vezetőedzője és csapata megterhelő szezonon van túl. A trénert arra kértük, hogy  értékelje az elmúlt időszakot.


A Körmendi FC vezetősége, a játékosok a szezont egy bankettel zárták le

– A tavaly elért kiváló helyezés fényében bizakodva vágtunk neki az idei szezonnak – kezdte gondolatait. – Nehézséget jelentett a rengeteg, szám szerint 11 távozó játékos, de a vezetőséggel közösen mindent megtettünk annak érdekében, hogy versenyképes csapatot tudjunk kialakítani. Kezdetben a rengeteg döntetlennel végződő mérkőzés még nem mutatta előre azt, hogy a szezon második felében kiesési gondokkal küzdhetünk. Sajnos így lett. Tavasszal több évtizedes mélypontra került a csapat, és volt, hogy az utolsó helyen állt. Koncentráltan, közösen, együtt sikerült a kármentés és végül a 10. helyen végzett a csapat. Rengeteg tanulsága volt ennek a szezonnak, amiket meg kell érteni és tanulni kell belőle. Meg kell, hogy említsem, Molnár Károly visszatértével nagyon sokat segített a munkám során, amiért hálával tartozom neki. Rendkívül élveztem a közös munkát a korábbi edzőmmel, és rengeteget tanultam tőle. Egyértelmű tanulsága a szezonnak, hogy változik nemcsak a profi, de az amatőr foci is. Mind a koronavírus, mind pedig a komoly strukturális centralizáció miatt egyre jobban háttérbe szorulnak az úgymond vidéki kis csapatok. Függetlenül a népességszámtól és a tradíciótól. Elég csak felidézni azt a tavaszi mérkőzést, amikor elvileg Vas megyei rangadót játszottunk Szentgotthárdon. Akkor mi az utolsó, a Szentgotthárd pedig az utolsó előtti helyen állt. Világosan látszik, hogy az a csapat tud a jövőben stabilan boldogulni és akár fejlődni, ahol kifejezetten az utánpótlás-nevelésre fektetik  a hangsúlyt. Véleményem szerint mi jó irányban haladunk, és ha nem is azonnal jönnek a sikerek, de a közeljövőben egy stabilan működő és szép eredményeket elérő csapat alakulhat Körmenden. Azt azért tisztán kell látni, hogy a fent említett centralizáció miatt óriási előnybe kerültek a szombathelyi és vonzáskörzetében lévő csapatok. A Körmendi FC-nél viszont mindenki azért dolgozik, hogy ezt a kinyílt ollót egyre jobban be tudjuk zárni, és közelebb kerüljünk hozzájuk – fogalmazta meg Kurucz Ádám.
A felkészülést a csapat június 28-án kezdi. Ez a szezon megmutatta számukra, hogy új impulzusra és új játékosokra van szükség, ezért 5–6 új játékos igazolásával terveznek, előnyben részesítve a helyi fiatal tehetségek csapatba építését. – Az én krédómon nem szeretnék változtatni, továbbra is egy nagyon agilis, agresszív támadó focit játszó csapatot szeretnék kialakítani, nyilván az elmúlt szezonnál lényegesen jobb helyezéssel zárva – vetítette előre és zárta szavait a vezetőedző.

További képek a Galériában

MP
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2022-08-12 14:59

XXIX. Streetball Challenge Körmend

Sorsolás és pályabeosztásTovább

2022-08-11 15:20

5 digitális trükk, amit érdemes megtanulnunk a fiataloktól

Így faragjunk a különbségekből erőforrástTovább

2022-08-11 11:29

Közel tizennégymillió forint a vagyonmegtérülés

Vas megyei kábítószer-kereskedő és társai ellen fejezték be a nyomozást a rendőrökTovább

2022-08-11 09:09

Szalagkorlát javítás miatt teljes útzár lesz az M80-as autóúton

a csákánydoroszlói és a vasszentmihályi csomópontok közöttTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink