Hírek, aktuális / Tizedik helyen zárta az idei szezont a körmendi futballcsapat

2022-07-07 09:55:08
Évértékelő: tizedik helyen zárta az idei szezont a körmendi futballcsapat
 
Kurucz Ádám, a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Körmendi FC vezetőedzője és csapata megterhelő szezonon van túl. A trénert arra kértük, hogy  értékelje az elmúlt időszakot.


A Körmendi FC vezetősége, a játékosok a szezont egy bankettel zárták le

– A tavaly elért kiváló helyezés fényében bizakodva vágtunk neki az idei szezonnak – kezdte gondolatait. – Nehézséget jelentett a rengeteg, szám szerint 11 távozó játékos, de a vezetőséggel közösen mindent megtettünk annak érdekében, hogy versenyképes csapatot tudjunk kialakítani. Kezdetben a rengeteg döntetlennel végződő mérkőzés még nem mutatta előre azt, hogy a szezon második felében kiesési gondokkal küzdhetünk. Sajnos így lett. Tavasszal több évtizedes mélypontra került a csapat, és volt, hogy az utolsó helyen állt. Koncentráltan, közösen, együtt sikerült a kármentés és végül a 10. helyen végzett a csapat. Rengeteg tanulsága volt ennek a szezonnak, amiket meg kell érteni és tanulni kell belőle. Meg kell, hogy említsem, Molnár Károly visszatértével nagyon sokat segített a munkám során, amiért hálával tartozom neki. Rendkívül élveztem a közös munkát a korábbi edzőmmel, és rengeteget tanultam tőle. Egyértelmű tanulsága a szezonnak, hogy változik nemcsak a profi, de az amatőr foci is. Mind a koronavírus, mind pedig a komoly strukturális centralizáció miatt egyre jobban háttérbe szorulnak az úgymond vidéki kis csapatok. Függetlenül a népességszámtól és a tradíciótól. Elég csak felidézni azt a tavaszi mérkőzést, amikor elvileg Vas megyei rangadót játszottunk Szentgotthárdon. Akkor mi az utolsó, a Szentgotthárd pedig az utolsó előtti helyen állt. Világosan látszik, hogy az a csapat tud a jövőben stabilan boldogulni és akár fejlődni, ahol kifejezetten az utánpótlás-nevelésre fektetik  a hangsúlyt. Véleményem szerint mi jó irányban haladunk, és ha nem is azonnal jönnek a sikerek, de a közeljövőben egy stabilan működő és szép eredményeket elérő csapat alakulhat Körmenden. Azt azért tisztán kell látni, hogy a fent említett centralizáció miatt óriási előnybe kerültek a szombathelyi és vonzáskörzetében lévő csapatok. A Körmendi FC-nél viszont mindenki azért dolgozik, hogy ezt a kinyílt ollót egyre jobban be tudjuk zárni, és közelebb kerüljünk hozzájuk – fogalmazta meg Kurucz Ádám.
A felkészülést a csapat június 28-án kezdi. Ez a szezon megmutatta számukra, hogy új impulzusra és új játékosokra van szükség, ezért 5–6 új játékos igazolásával terveznek, előnyben részesítve a helyi fiatal tehetségek csapatba építését. – Az én krédómon nem szeretnék változtatni, továbbra is egy nagyon agilis, agresszív támadó focit játszó csapatot szeretnék kialakítani, nyilván az elmúlt szezonnál lényegesen jobb helyezéssel zárva – vetítette előre és zárta szavait a vezetőedző.

További képek a Galériában

MP
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó




 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink