Hírek, aktuális / Szeretlek éjjel, szeretlek nappal

2022-07-28 10:20:33
Szeretlek éjjel, szeretlek nappal – Nagysikerű koncertet adott az Apostol zenekar

Ismert slágerektől volt hangos nemrég a körmendi Batthyány-kastély udvara. Az 1970-ben alakult, de még ma is aktív Apostol együttes lépett fel, előzenekarként pedig Percsákék alapozták meg a jó hangulatot.
A háromtagú Percsák zenekar – Sanyi bácsi, Szabolcs és Németh Géza, Öcsike – kitett magáért hazai pályán, ahogy mindig. A körmendi zenészek jóvoltából az első perctől nagyszerűnek ígérkezett a nyáresti zenés esemény a kastélyudvaron. Voltak, akik táncra perdültek, amikor felcsendültek az ismerős dallamok, mások széken ülve dúdoltak, énekeltek.


A Percsák zenekar muzsikáira már a kora esti órákban táncra perdült a közönség.

 
Aztán jött az Apostol együttes, az első szám még a 80 éves frontember, Meződi József nélkül, merthogy a dal – a Vándor, milyen az út – 1971-es, akkor még nem Fater volt a zenekar énekese, ő “csak” 1973-ban csatlakozott a csapathoz. A Homokvár, légvár, kártyavár, az Odakinn búcsúzik a nyár, a Szeretlek éjjel, szeretlek nappal, A legtöbb ember ott hibázza el, a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nincs szerencsém, a Nem tudok élni nélküled, az Eladó kiadó most a szívem mind ott voltak a repertoárban, ezek az örökzöldek is jelzik, hogy igencsak bőséges volt az Apostol slágertermése az elmúlt félszáz esztendőben. Meződi József Fater a maga
nyolcvan évével most is olyan volt, mint amikor legutóbb láttuk, elmaradhatatlan fehér kalapjában lépett színpadra. Németh Zoltán, az Apostol alapító tagja és billentyűse a tőle megszokott módon – élvezetesen, humorral megtoldva – konferálta fel a dalokat a közel kétórás koncerten. A rendezvényen a közép- és idősebb korosztály képviseltette magát nagy számban jó néhány fiatallal kiegészülve. Zárórakor még előkerültek a régi bakelitek, amiket örömmel dedikálták az Apostol együttes tagjai.


 TJ
FOTÓ: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


További képek a koncertről >>>itt



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink