Hírek, aktuális / Százharminc éves jubileum, csapatzászló-, és gépjárműfecskendő felszentelés Magyarlakon

2023-09-11 13:47:06
 
Százharminc éves jubileum, csapatzászló-, és gépjárműfecskendő felszentelés Magyarlakon
 
Nagy ünnepségre gyűltek össze a magyarlaki önkéntesek szeptember 10-én, ezen a napon nem csak fennállásuk 130. éves jubileumát ünnepelték, de új csapatzászlót és egy tűzoltó gépjárműfecskendőt is felszenteltek.


 
Ünnepi szentmisével vette kezdetét a jubileum Magyarlakon, majd az ünneplő közösség a tűzoltó szertárhoz vonult. A megjelent vendégeket Monek Dávid, a település polgármestere és V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte. A hála hangjával fordult az önkéntes tűzoltók felé Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Mint mondta: „Vas vármegye reagáló-képességének erőssége, az országosan is kiemelkedő összefogásban, és az önkéntesség erejében is rejlik.” Beszédében kitért arra a pályázati sikerre, amit a helyi önkéntesek nyertek el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázaton. Megköszönte a Magyarlaki Önkéntes Tűzoltó Egyesület összes tűzoltójának az elmúlt időszakban végzett magas színvonalú, elhivatott munkát, a családtagoknak pedig a háttér biztosítását. Beszéde végén így fogalmazott a dandártábornok: „Kívánom, hogy az új fecskendő teljesítsen jó szolgálatot, egyben kérem, hogy ahogyan eddig is, ez után is mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy az esküjükben foglalt szolgálatot maradéktalanul ellássák, hogy a tűzoltók kivívott társadalmi megbecsülése tovább erősödjön.”

A beszédeket elismerések átadása követte. Az egyesületből többen emlékérmet vehettek át Kovács Andrástól, a Vas Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnökétől. Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elismerő oklevelet adott át Dancsecs Imrének, az egyesület elnökének, valamint Vadász András, Kukor Gergely, Virág György, Doncsecz Zsolt önkéntes tűzoltóknak. 
Az új gépjárművet és a csapatzászlót dr. Takács Gyula plébános áldotta meg. Dancsecs Imre és Doncsecz Zsolt, valamint Dénes Károly tűzoltó alezredes, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Németh Péter tűzoltó őrnagy, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka koszorút helyezett el a tűzoltószertár falán lévő emléktáblánál.   

Gratulálunk az elismerésben részesülteknek!

Fotó: Németh Péter tű. őrnagy/Körmend HTP
Vas VKVI


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-01 11:09

Zenés ébresztő Fotó: Jámbori Tamás

Városi Fúvószenekari EgyesületTovább

2024-05-01 09:34

II. Vasárnapi Móka

Gyermek és Családi NapTovább

2024-05-01 08:44

III. Kosárlabda Körmend Kupa

Körmendi Városi SportcsarnokTovább

2024-05-01 08:28

Művész tanáraink koncertje

A belépés díjtalanTovább

2024-04-29 15:08

IX. Nádudvari Gasztro Kupa

négy ezüst, egy bronzTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink