Hírek, aktuális / Rendőr tiszthelyettesek tettek esküt

2024-02-26 09:24:34
Rendőr tiszthelyettesek tettek esküt, harmincan állnak szolgálatba


A rendőrségnél az utóbbi évek korszerűsítései új munkakörülményeket teremtettek


Másfél éves képzés után harminc végzős tett esküt a Körmendi Rendvédelmi Technikum kibocsátó ünnepségén. A rendőr tiszthelyettesek a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, Budapesten, illetve hét dunántúli rendőr-főkapitányságon kezdik meg hivatásos pályafutásukat.

A Körmendi Rendvédelmi Technikum kibocsátó ünnepségén a csapatzászló bevonulása, az elöljáró fogadása és a Himnusz után a tiszthelyettesek fogadalomtételére került sor. Az eskü szövegét Horváth Flórián rendőr őrmester olvasta elő a végzősöknek, akik 14 éves koruk óta civil rendészeti pályaorientációs oktatásban részesültek. Most egy másfél éves képzés lezárásaként tették le az esküt. Beszédet mondott dr. Markó Attila rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Budapesti Rendőr- főkapitányság rendészeti helyettese. Elhangzott, hogy a rendőrségnél az utóbbi évek korszerűsítései új munkakörülményeket teremtettek.
Megújult a járműpark, új fegyverzeti eszközöket kapott az állomány, amelyek könnyebbé és biztonságosabbá teszik a szolgálat ellátását. – Új kihívások is megjelentek, így például a migráció kezelése vagy a közrendvédelemben a tömegkezelési és rendezvénybiztosítási műveletek. Ezek mellett idén az európai parlamenti, valamint az önkormányzati választások és az EU soros elnöksége jelentik az aktuális és kiemelt feladatokat. Bízom abban, hogy a végzős tiszthelyettesek tanulmányaik és gyakorlatuk során megismerték a rendőri munka alapjait és tartalmát, és bízom abban is, hogy ezeket el is fogadják. A rendőri munka egyik fontos fokmérője a lakosságtól kapott elismerés. Magyarország rendőrsége kivívta a társadalom elismerését, a Szolgálunk és védünk jelmondat nemcsak egy egyszerű szlogen, hanem a szolgáló rendőrök hitvallása is - mondta a dandártábornok.
A tanulói válaszbeszédet Madár Emőke mondta. A Szózat után – a kibocsátó ünnepség zárásaként – díszmenetre került sor.

TJ
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-16 10:20

Kedvenc európai városom- rajzverseny

Beérkezési határidő: 2024. május 5.Tovább

2024-04-16 10:05

Szezonnyitás a Rábán

A nagy vízreszállásTovább

2024-04-16 09:16

Természetjáró és kézműves táborok

Lehetőség van napközis és bentlakásos táborozásra isTovább

2024-04-16 09:04

Rejtő Jenő: Úrilány szobát keres

Körmendi Kastélyszínház TársulatTovább

2024-04-15 16:14

Felhívás!

Rába-takarításTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink