Hírek, aktuális / Páfrányfenyő és babérmeggy

2022-11-18 08:03:45
Páfrányfenyő és babérmeggy – új növényeket ültettek a régiek helyére

Folytatta a korábban megkezdett városszépítő munkát a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület. Most a Molnár Lajos utcában tíz gingko biloba fát és száz babérmeggy cserjét ültettek el.


Az egyesület tagjai a város más civil szervezeteit is buzdítják arra, hogy csatlakozzanak a megmozdulásukhoz és tegyék együtt zöldebbé a várost.


– Célunk a megmozdulással, hogy szebbé és zöldebbé tegyük szeretett városunkat- hangsúlyozta dr. Szabó Barna, az egyesület tagja, aki arra is rámutatott, nemcsak ültetésekről van szó, hanem a kiszemelt területeket rendszeresen ondozzák is. – 2019-ben a különböző nagyobb projektek megvalósítása mellett, a környezetvédelem területén is előrelépést terveztünk. Ennek része, hogy fákat, cserjéket ültetünk a városban, kicseréljük az elöregedett növényanyagot és a helyükbe újakat telepítünk- mondta Bebes István, Körmend polgármestere, aki leszögezte, fontosak a civil megmozdulások: azokat mindig jó szívvel veszik, hiszen általuk még szebbé és élhetőbbé tehető Körmend. Az egyesületnek egyébként a korábbi években hasonló megmozdulása a Vadászlak környékén, a Hősök terén és a IV. Béla király utcában volt.


További képek a Képgalériában

MP
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink