Hírek, aktuális / Országos pálinkaversenynek adhat otthont Körmend

2022-04-12 20:04:39
Országos pálinkaversenynek adhat otthont Körmend

Sajtónyilvános eseményen írt alá szándéknyilatkozatot nemrég Körmenden Bebes István, actelepülés polgármestere és Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke arra vonatkozóan hogy a vasi kisvárosban rendeznék meg az IX. Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt 2022-ben. Ez egyébként az ország legrangosabb szakmai megmérettetése a pálinkák terén.


Bebes István, Körmend polgármestere és Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke az együttműködés aláírásának pillanatában.

A tervek szerint másfél hónap múlva, május 23-a és 27-e között rendezhetjük meg a pálinkamustrát – árulta el Bebes István, Körmend polgármestere, majd hozzátette: addig még sok feladatuk van, de örömmel fogadta, hogy sok más lehetséges település közül Körmendre hozták ezt az országos eseményt. – Bízunk benne, hogy méltó házigazdái leszünk az eseménynek – fogalmazott.
Arról már Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke beszélt, hogy Kecel, Budapest, Esztergom, Komárom, Miskolc, Sümeg és Nyíregyháza után érkeztek most ide, a nyugati végére az országnak.
Megköszönte a körmendi lehetőséget és előrevetítette: az esemény keretében Körmend több pontján is  megjelennek majd a pálinkával, pálinkakóstoló esteket is szeretnének tartani, valamint egyéb kísérő rendezvényeket. A bírálók kiválasztását a Pálinka Nemzeti Tanács már megkezdte, hamarosan eldől az is, hogy ki lesz az a 25–28 ember, aki az országos pálinkaverseny mintáit bírálhatja Körmenden.
A megmérettetésre várják a Vas megyei kereskedelmi főzdék jelentkezését is egészen április 22-éig.

 
 
 
 
 

MP
Fotó: Jámbori Tamás

Körmendi Híradó

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink