Hírek, aktuális / Németh Péter őrnagyot nevezték ki tűzoltóparancsnoknak

2022-10-06 10:49:36
Összesen kétszáz szolgálati év után járó elismerést adott át az igazgató

Az október 4-én megtartott katasztrófavédelmi kirendeltségvezetői és hivatásos tűzoltóparancsnoki havi értekezlet keretében ismertettek kinevezést, húsz és tíz év után járó szolgálati jel elismerést a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.
Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója október 1-jei hatállyal kinevezte Németh Péter tűzoltó századost, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnokának. Egyben kinevezésével egyidejűleg előléptette tűzoltó őrnaggyá. 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere szolgálati jelet adományozott, szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért húsz év után Bognár András tűzoltó őrnagynak, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság megbízott tűzoltóparancsnokának, Csejtei Balázs tűzoltó törzszászlósnak, a Katasztrófavédelmi Mobil Labor technikusának, Dala Tamás tűzoltó törzszászlósnak, a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjének, Horváth Géza tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjének, Horváth Sándor tűzoltó főtörzsőrmesternek,  a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjének, Kovács Krisztián tűzoltó törzsőrmesternek, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltójának, Nagy István tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltójának, Németh Péter tűzoltó törzszászlósnak, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjének és Vámos Károly tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjének.
Tíz év után járó elismerést vehetett át Giczinger Jánosné tűzoltó zászlós, a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság referense, Farkasné Kovács Judit tűzoltó zászlós, a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság referense és Hegyi László tűzoltó százados, a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs katasztrófavédelmi megbízottja.

A kinevezést és az elismeréseket Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át. A tábornok megköszönte a munkatársak két és egy évtizedes munkáját és a jövőben is felelős munkavégzést határozott meg a részükre. Mint mondta, ritka, hogy egy teremben összesen kétszáz év után járó szolgálati jel kerüljön átadásra, itt Vas megyében ez megtörténhetett, amelyre méltán büszke a megyei igazgatóság vezetősége. 

Az elismerések átadását követően sor került az október havi katasztrófavédelmi kirendeltségvezetői és hivatásos tűzoltóparancsnoki értekezletre, amelynek első napirendi pontjaként Gyapjas János tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese tartott előadást a nyár folyamán a megyében bekövetkezett ötös kiemelt riasztási fokozatú, nagy kiterjedésű tűzesetekről és azok felszámolásáról. A napirendek sorában Babos Sándor őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 17. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda Vas megyei irodavezetője következett, aki tájékoztatott az iroda felépítéséről és annak tevékenységéről. 
 
Képgaléria a rendezvényről

Vas MKI
Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MKI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink