Hírek, aktuális / Megyei ellenőrző gyakorlat Körmenden

2021-07-22 11:06:40
 
Megyei ellenőrző gyakorlat Körmenden

A volt cipőgyár létesítményében, a körmendi Batthyány Örökségközpontban tartott megyei ellenőrző gyakorlatot a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságjúlius 21-én.
A gyakorlat célja a tűzoltásba, műszaki mentésbe bevonható vezetői és végrehajtói állomány elméleti, gyakorlati ismereteinek felmérése, egy összetett szimulált káreset felszámolása volt.

A szélsőséges időjárás eredményeképp villám csapott az épületbe, amelynek következtében a földszinten, több helyen tűz alakult ki. A feltételezés szerint a létesítmény használaton kívüli háromszintes épületében felújítási munkálatokat végeztek, az épületben hárman tartózkodtak, egy szemtanú szerint senki sem hagyta el az épületet. 
A helyszínre hármas kiemelt riasztási fokozatban érkeztek hivatásos tűzoltó egységek. Körmendről, Szombathelyről, Zalaegerszegről és Szentgotthárdról valamint a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a Vas megyei katasztrófavédelmi mobil labor egysége is riasztást kapott. Az oltást több vízsugárral, több oldalról támadva, köztük egy magasból mentő tűzoltó gépjárműfecskendőre szerelt vízsugárral végezték a tűzoltók. Három embert kihoztak az épületből és két veszélyes anyagot tartalmazó tartályt is találtak a tűz által érintett épületrészben. 
A gyakorlatot Pajor László tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője értékelte. 


Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MKI

Vas MKI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2022-09-30 09:50

Ittas körmendi sofőr

büntetőeljárás indult a Körmendi RendőrkapitányságonTovább

2022-09-29 10:13

35 év barátság címmel nyílt kiállítás

a Városi KiállítóterembenTovább

2022-09-29 09:17

A végtelen tanterem:

online tanulás mindenkinekTovább

2022-09-29 09:15

Európai Madármegfigyelő Napok

2022. október 1-2.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink