Hírek, aktuális / Különleges hangverseny:

2023-03-15 09:59:35
Különleges hangverseny: fiatal muzsikusok a református templomban

Ezúttal Tóthné Dér Enikő fuvolaművész és Tóth Zsolt klarinétművész - az intézmény tanárai - egy-egy versenymű tételt adnak majd elő. Mindketten a budapesti konzervatóriumokban tanultak középiskolásként, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatták tanulmányaikat.


A koncerten Budai Janka fuvolán, Kocsis Anna hegedűn, Bertha Áron és Nagy Elek zongorán, működött közre, Szászvárosi Kata énekelt.

Enikő több országos és nemzetközi verseny résztvevője volt. A Jeney Zoltán Országos Fuvolaverseny, az Elek Tihamér Emlékét őrző Országos Fuvolaverseny többszörös első díjasa, a Budapesti Nemzetközi Fuvolaverseny és a Nemzetközi Friedrich Kuhlau Fuvolaverseny díjazottja. Zsolt szintén eredményesen vett részt több országos és nemzetközi klarinétversenyen, valamint tagja volt a Budapesti Helyőrségi Katonazenekarnak, a Voice D’amore Klarinétzenekarnak és a Szombathelyi Szimfónikus Zenekarnak. Zongorakísérőjük a körmendi születésű zongoraművész, Bertha Áron lesz, aki a szombathelyi művészeti gimnáziumban és a győri Zeneművészeti Egyetemen tanult.
Az oboaművész, Peszlegné Krizsán Anna, Áronhoz hasonlóan a szombathelyi művészeti gimnázium után a győri Zeneművészeti Egyetemen végzett. Részt vett hazai és nemzetközi oboa- és kamaraversenyeken, fesztiválokon. A Győr Symphonic Band tagjaként többször játszott a Nemzetközi Hidas Frigyes karmesterkurzusokon is. Kamarapartnere Dobos Sándor zongoraművész lesz, aki 2018 óta tagja iskola tanári karának. A Mozart est egy igazán különleges alkalom, amelyre érdemes ellátogatni, ha szeretnének egy kellemes és emlékezetes estét eltölteni a városban.

Tovább képek a koncertről a Galériában

CST
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink