Hírek, aktuális / Kosaraztak és barátságot ápoltak

2024-05-23 09:01:39
Kosaraztak és barátságot ápoltak

A hazai csapatok mellett három külföldi ország sportolói léptek pályára a május 11–12–én a városi sportcsarnokban megrendezett 3. Körmend Kupa Nemzetközi Speciális Olimpia Egyesített kosárlabda versenyen.


A rendezvényen külföldi csapatok is  képviseltették magukat. Szerbiából, Szlovéniából, Olaszországból érkeztek csapatok a Vas vármegyei kisvárosba.
Természetesen Magyarország is parkettre lépett, 2 női és 2 férfi csapattal. Az országos bajnokságon pedig a Homok, a budapesti Életjel Alapítvány és a házigazda Körmend – Hársfa csapata mérkőzött meg egymással,  egyesített csapataival.
A szombati parázs, izgalmas mérkőzések után került sor – Hegedűs László konferálása mellett - a színvonalas megnyitó ünnepségre. Először Galambos Zsolt, az MSOSZ kosárlabda szakágvezetője köszöntötte és üdvözölte a rendezvényt, majd Máté-Schwarz Gergely, az MSOSZ sportigazgatója kívánt eredményes és sérülésmentes küzdelmeket. Dr. Szabó Barna bizottsági tag is köszöntötte a sportolókat, a vendégeket. Örömét fejezte ki, hogy Körmend egy ilyen színvonalas rendezvény házigazdája lehet. A sportolók képviseletében Kiss Tamás elnökségi tag szólt, aki szintén örömét fejezte ki, hogy egy ilyen nem mindennapi rendezvényt sikerült megszervezni.
Ezután a kultúráé volt a főszerep, ahol a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ Fogyatékosok Nappali Intézménye dolgozóinak és lakóinak közreműködésével egy roppantul megható és kedves kerekesszékes tánccal léptek fel, aztán a hangulatot a Reptér zeneszámra előadott produkcióval fokozták. Utánuk Hegedűs Janka, 8. osztályos általános iskolai tanuló csodás versét hallgathatták meg a csarnokba kilátogatók. A megnyitót a White Tigers akrobatikus rock’n roll négyese zárta, Bakler Róza, Hameed Zahara, Vaspöri Bibiána és Vaspöri Panni közreműködésével.
A kosárlabda szövetség támogatásával, a nemzetközi mezőny válogatott csapatai teljes kényelemben tölthettek el két napot a MJUS Hotelben. A város a kosárlabdacsarnok ingyenes használatát, a sportolók ingyenes utaztatását, valamint az országos bajnokságon részt vevő magyar csapatok ingyenes kollégiumi szállását és ellátását biztosította. A Szociális Szolgáltató és Információs Központja önkéntesei pedig két napon keresztül figyelték a csapatok minden óhaját, kívánságát.
Az EGIS Körmend versenybírói asztala és egészségügyi személyzete – csakúgy, mint az utóbbi években – a hétvégén kiemelkedő, magas színvonalú munkájukkal segítették a speciális olimpia munkáját, hogy sikerrel zárhassák a nemzetközi eseményt. Bence, Balázs, Szonja, Zalán tökéletes munkát végeztek a versenybírói asztalnál, segítve a jegyzőkönyvvezető, a helyi gimnáziumban tanító Kocsis Andrea munkáját. Az NB I-es csapat gyúrója, Reni pedig egész hétvégén árgus szemekkel figyelte a játékosokat, és ha kellett lekezelte a sérüléseiket.
A csapatok felkészült, komoly hozzáállással, magas színvonalú játékkal, izgalmas pillanatokkal „hálálták meg” a magyarok vendégszeretetét. Több alkalommal többszöri hosszabbítás után 1-1 ponttal dőltek el mérkőzések. A döntőkben is végtelenül kiélezett meccsen 1-1 pontok, vagy 1-1 kosarak döntöttek.
Kiemelendő a különösen magas színvonalú olasz I-magyar II csoportmérkőzés és a magyar I-olasz I döntő, ahol megfeszített végjátékban az utolsó pillanatokban billent a mérleg nyelve az olaszok felé. Láthattunk a hétvégén örömkönnyeket, vereség miatti dühöket, hatalmas, utolsó pillanatos gólörömöt, különböző országok közös beszélgetéseit, közös szelfiket, a meccsek utáni összejöveteleket.

Ezek azok a momentumok, amiért érdemes versenyt szervezni

Végeredmények:
Országos bajnokság:
1. Életjel Alapítvány, 2. Homok,
3. Hársfa.

Egyesített női nemzetközi bajnokság:
1. Magyarország I., 2. Magyarország
II., 3. Szerbia

Egyesített férfi nemzetközi bajnokság:
1. Olaszország I., 2. Magyarország
I., 3. Magyarország II., 4. Olaszország
II., 5. Szerbia, 6. Szlovénia.


További képek a GALÉRIÁban

KOCSIS ANDREA
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-06-16 08:31

Városi Televízió műsorajánló

12. Körmendi BöngészőTovább

2024-06-16 08:28

Úrilány szobát keres

Szent Iván éjjelén újra színpadon Rejtő Jenő klasszikusaTovább

2024-06-15 10:24

Lomtalanítási tájékoztató

Letölthető a részletes tájékoztatóTovább

2024-06-14 14:26

A honlap legfrissebb képgalériái

válogatásTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink