Hírek, aktuális / Körmend Város Polgármesterének tájékoztatója

2020-04-17 17:14:34
Tisztelt Körmendiek!


Magyarország Kormányának döntése értelmében az önkormányzatok ismételten lehetőséget kaptak arra, hogy szigorító intézkedéseket vezessenek be a hétvége időtartamára.


Ezúton szeretném jelezni, hogy a múlt hétvége pozitív tapasztalatai alapján az a döntés született, hogy erre a hétvégére nem vezetünk be további korlátozó intézkedéseket. A jelenleg életben lévő korlátozások viszont természetesen továbbra életben maradnak.
Ezek alapján továbbra is ki- és bejárási tilalom lesz érvényben a Kossuth Lajos utcai Öregek Napközis Otthonában, valamint az Unger László Idősek Otthonában.

Továbbra is tilos tartózkodni a város minden játszóterén és sportpályáján. A városi Piac területére pedig csak és kizárólag maszk viselésével léphetnek be mind az eladók, mind pedig a vásárlók.

Ezen szigorításokon kívül tehát most hétvégére nem vezetünk be további korlátozásokat. Szeretném ugyanakkor jelezni, hogy mind a Rendőrség, mind pedig a Polgárőrség szigorúan ellenőrizni fogja a város közterületeit, hogy mindenki betartja-e a Kormányrendeletben előírt kijárási és távolságtartási szabályokat. Kiemelten kérem a fiatalokat, hogy sem otthon sem pedig közterületen ne csoportosuljanak és kerüljék baráti találkozókat!

A jövő hét elején áttekintjük a hétvége tapasztalatait, és ezek alapján fogunk döntést hozni a következő hétvégék esetleges szigorításairól! Amennyiben szükséges lesz, a következő hétvégéken újra bevezetjük a Rába-partra és a Szabadság térre vonatkozó különleges szabályokat.
Bízom benne, hogy minderre már nem lesz szükség, és mindenki ugyanolyan fegyelmezetten fogja betartani a korlátozásokat, mint az elmúlt időszakban! Köszönöm a lakosság pozitív hozzáállását és szabálykövető magatartását!

Vigyázzanak magukra, és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Körmend, 2020. április 17.
 
Bebes István
Körmend város polgármestere

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2022-08-15 11:02

Vas Megyei Vadásznap

Batthyány-kastély parkja 2022.09.03.Tovább

2022-08-15 09:55

Vadbaleset a hétvégén

Könnyebben sérült meg a járművezetőTovább

2022-08-15 09:43

Stabil munkahelyet hirdet a Rendőrség

tájékoztatóTovább

2022-08-14 14:58

Labdarúgó mérkőzések, eredmények

Megyei I-II-III. osztályTovább

2022-08-14 07:49

Városi Televízió műsorajánló

16. Körmendi BöngészőTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink