Hírek, aktuális / Komoly előrelépést jelenthet az épülő, új piac a térségnek is

2021-05-10 09:39:27

Komoly előrelépést jelenthet az épülő, új piac a térségnek is

A hét minden napján nyitva lesz és megjelenhetnek a helyi termékek

Jó ütemben halad a körmendi piac fejlesztése – erről számolt be lapunknak nemrég a helyszínen Bebes István, Körmend polgármestere.
Az uniós és kormányzati forrásból meg valósuló beruházás százszázalékos támogatottságú: 400 millió forintból készül és a várostól egyáltalán nem igényelt önerőt, bár vannak olyan kísérő tevékenységek, amihez saját forrás is szükség volt, ilyen például a kültéri árusító helyek és a rendezvényhelyszín áramellátása.
– Szerettük volna a már meglévő piaci tevékenységet bővíteni, újjászervezni, hogy ne csak heti kétszer, hanem a hét minden napján elérhető legyen, és próbáltunk lehetőséget biztosítani a helyi termékek megjelenítésére – hangsúlyozta a városvezető, majd hozzátette azt is, a jövőben a piacozási lehetőség még az eddigieknél is népszerűbb lehet. Mint fogalmazott: az új piac nemcsak a városban, az itt élő embereknek, hanem a térségnek is egy komoly előrelépést jelent. Árusoknak, vásárlóknak egyaránt.
A projekt jelenleg a vége felé tart, kész a 282 m2-es külső árusító hely és egy 475 m2-es piacépület, még hátravan a parkolók kialakítása, a tereprendezés, és azért, hogy a piacot körbe lehessen járni, egy feltáró utat is kialakítanak még, megoldva az ottani csapadékvíz- és szennyvízelvezetés problémáját.

Szintén ehhez a beruházáshoz kapcsolódóan épült meg a Bástya utca és a IV. Béla király utca között a körforgalom is, hogy biztonságosabbá tegyék a közlekedést.
A körmendi piac várhatóan ősszel telhet majd meg élettel, ugyanis csak akkor nyílna meg, amikor tényleg minden elkészült.










MP
Körmendi híradó




 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink