Hírek, aktuális / Kommandós és karatemester

2024-05-23 08:36:22
Kommandós és karatemester

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend Kick-box szakosztály meghívására Habda Zsolt 2. danos karatemester tartott tréninget a Körmendi Kulturális Központ tükrös termében.


A bemutatót óriási érdeklődés övezte

A karate egy tradicionális harcművészet. amely rokon sportág a kick-boxszal. Illetve sokan még nem tudják, hogy a kick-box a különböző karate irányzatok és az ökölvívás szintézise. Habda Zsolt a karate irányzat prominens alakja, aki többszörös magyar bajnok, kempo világkupagyőztes. Valamint – ami csak a legjobbaknak adatik meg – az Egyesült Államokban karate combat full-contact versenyző, ami egy ferde falu veremben zajlik. Hasonlít egy kicsit a ketrecharchoz, a karate combatban is van földre vitel, és a támadást is lehet a földre kerülő versenyzővel szemben folytatni, csak éppen itt nincs birkózás.
Nagy érdeklődés fogadta a karatemestert a körmendi teremben, egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a harcosok között. Celldömölkről és Szombathelyről is jöttek sportolók, valamint még volt négy helyi MMA versenyző is. A helyi kick-box klub a Dinamica SE vezetője Andorka Imre 3. danos mester mutatta be Habda Zsoltot, aki sportága mellett hivatásos kommandós Budapesten. Ez a tény leginkább a fiatalabb versenyzők szemében hozott plusz fényt. Zsolt pár szavas hozzászólása után kezdte el a tréninget, amely jól felépített mozgásformát ölelt magában.
A bemelegítés után rögtön kesztyűt húztak és az alapokkal kezdve a legéletszerűbb kombinációkat mutatta be, és gyakoroltatta a jelenlévőkkel. A másfél órás edzés végére senkinek nem maradt szárazon a pólója, kellemesen elfáradt mindenki, és óriási tapasztalatokkal és lelkesedéssel térhetett haza.
Az edzés végén természetesen még záporoztak Zsolt felé a kérdések, amit sokszor tátott szájjal hallgattak a fiatalabb sportoló. A napot közös fényképek készítésével pecsételték meg. A nagy érdeklődésre való tekintettel várható, hogy a tréningnek lesz folytatása.

További képek a GALÉRIÁban

AI
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-06-14 14:26

A honlap legfrissebb képgalériái

válogatásTovább

2024-06-14 11:56

Mi a teendő árvíz után?

Vas Vármegyei Kormányhivatal tájékoztatójaTovább

2024-06-14 11:10

Folytatódik a lassú apadás

A vízszint 10 órára 335 cm-re csökkentTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink