Hírek, aktuális / Figyelemfelhívó összefogás a daganatos betegséggel élőkért

2022-10-26 15:57:12
Rózsaszín október- az emlőrák korai felismerése rendkívül fontos
Figyelemfelhívó összefogás a daganatos betegséggel élőkért

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, számos kampányt, programot indítanak ilyenkor világszerte annak érdekében, hogy a nők figyelmét felhívják az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok jelentőségére. Körmenden, most először volt ehhez kapcsolódóan – civil kezdeményezésre-közösségi megmozdulás.



A programot Pink október címmel Lengyel Evelin szervezte a helyi önkormányzat és a kulturális központ támogatásával. Az esemény egy figyelemfelhívó sétával indult, amin bárki részt vehetett, aki együttérzését szerette volna kifejezni daganatos beteg hozzátartozója, ismerősevagy a rákbetegek iránt, illetve támogatni szerette volna a daganatos betegségek elleni harcot. A főszervező saját kezűleg tűzte fel a rák elleni küzdelmet és a reményt szimbolizáló rózsaszín szalagot minden érkezőnek, többek között BelencsákIstván, alpolgármesternek is. A séta a Szabadság térre vezetett, ahol különböző kulturális programok kezdődtek: zumbás csoportok léptek fel, formációs táncokkal érkezett a szentgotthárdi PresiDance, de kötélugró bemutatót és egy koncertet is láthattak az érdeklődők. A legkisebbeket arcfestés, csillámtetkó és póni lovaglás várta. A rendezvényen tombolasorsolás is volt, mivel rengeteg vállalkozó, civil szervezet és magánszemély állt a jó ügy mellé, de a főtéri cukrászda is csatlakozott, ahol a pink
süteménnyel a rendezvényt támogatták. Az ezekből befolyt összegetmintegy 250 ezer forintot- Hendawy Angel, Angyalka gyógykezelésére és járássegítő terápiájára ajánlották fel.

További képeka honlapon >>>itt

MP
Körmendi Híradó
Fotó: Jámbori Tamás



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink