Hírek, aktuális / Elkészültek a jóváhagyási tervek az új körmendi sportcsarnokra

2022-06-29 10:05:17

Elkészültek a jóváhagyási tervek az új körmendi sportcsarnokra

Mint már korábban ismerté vált Körmend Város Önkormányzata a tavalyi évben kezdeményezte egy új multifunkcionális sportcsarnok megépítését, mely otthont adhat a háromszoros magyar bajnok Egis Körmend kosárlabda csapatának.

A projekt előkészítésének keretében már korábban sor került a fejlesztési helyszínek önkormányzat általi megvásárlására, most pedig a jóváhagyási tervek is elkészültek. A körmendi Shell benzinkút mögötti ingatlanok idén tavasszal kerültek a város tulajdonába.

A beruházás előkészítője és építtetője a kormány határozata alapján Körmend Város Önkormányzata. A Beruházás megvalósítója pedig a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. lesz.

Az elkészült tervek szerint a sportcsarnok mellett, egy vele közvetlen összeköttetésben lévő edzőközpontot is épülni fog különböző edzőpályákkal és öltözőkkel. Mivel multifunkcionális sportcsarnok kerül megépítésre, ezért a pálya olyan méretekkel kerül kialakításra, hogy többféle labdajáték is játszható legyen rajta.

A tervezett ülő férőhelyek alapján minimálisan 3.000 fő befogadására lesz alkalmas a sportcsarnok, melyhez külön fogadóépület kerül kialakításra vendéglátó egységgel, jegypénztárral, és a kültéri streetball pályák öltözőjével.


 

A beruházás kivitelezésére Körmend Város Önkormányzata és a BMSK Zrt. a közeljövőben együttműködési megállapodást fognak aláírni, és elkészítik a tervezést és kivitelezést tartalmazó közbeszerzést. Ezt követően készülnek majd el az engedélyes és kiviteli tervek, valamint történik majd meg a kivitelezés. A multifunkcionális sportcsarnok pontos forrásigénye a közbeszerzés lezárultát követően válik majd ismertté.

A projekt kivitelezésével egy több évtizedes álom válik valóra Körmenden. A megépülő multifunkcionális sportcsarnok ugyanis nem csak az Egis Körmend kosárlabda csapatának fog otthont nyújtani, de a városban aktívan működő civil szervezeteknek is teret biztosíthat. Mindezek mellett pedig különböző kulturális és zenés rendezvények színteréül is szolgálni fog. A projekt előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a körmendi lakosságot.
 Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2022-08-11 15:20

5 digitális trükk, amit érdemes megtanulnunk a fiataloktól

Így faragjunk a különbségekből erőforrástTovább

2022-08-11 11:29

Közel tizennégymillió forint a vagyonmegtérülés

Vas megyei kábítószer-kereskedő és társai ellen fejezték be a nyomozást a rendőrökTovább

2022-08-11 09:09

Szalagkorlát javítás miatt teljes útzár lesz az M80-as autóúton

a csákánydoroszlói és a vasszentmihályi csomópontok közöttTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink