Hírek, aktuális / Elindult a 2022-es népszámlálás hivatalos honlapja

2022-07-12 11:42:42


Elindult a 2022-es népszámlálás hivatalos honlapja
 
 A Népesedési Világnapra időzítve indította el a Központi Statisztikai Hivatal az idén október 1. és november 28. között zajló népszámlálás honlapját. A legnagyobb, a teljes magyar társadalom legfontosabb jellemzőit felmérő adatgyűjtés új online felületén, a www.nepszamlalas2022.hu oldalon az érdeklődők minden, a népszámlálással és a kérdőív kitöltésével kapcsolatos információt megtalálhatnak − és mellette számos érdekességet is.
 
Különös jelentőséggel ruházta fel idén a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Népesedési Világnapot azáltal, hogy erre a napra időzítette az október 1. és november 28. között zajló népszámlálás honlapjának indulását. Kovács Marcell, a KSH népszámlálási projektvezetője az új online felület elindulása kapcsán kiemelte: „Az ENSZ 1989 óta hívja fel ilyenkor a figyelmet a világ népesedési helyzetére. Nekünk, statisztikusoknak azért is jelentős ez a nap, mert láthatóvá teszi, hogy milyen fontos szerepet játszik társadalmunkban a statisztikai adatgyűjtés, és kiemelten a népszámlálás, amelynek segítségével a demográfiai változások pontosan követhetők."
 
A népszámlálás projektvezetője hozzátette, a legnagyobb hazai statisztikai adatgyűjtés célja, hogy pontos és részletes képet adjon Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. A népszámlálás eredményei kihatnak a teljes magyar társadalom jövőjére, hiszen hosszú távon szolgáltatnak majd alapot a különféle országos és helyi gazdasági, társadalmi döntések, fejlesztések előkészítéséhez.
 
www.nepszamlalas2022.hu honlapon az érdeklődők a kitöltéshez kapcsolódó alapvető információk mellett olvashatnak a hazai népszámlálások történetéről, de tanulmányozhatják az összeírást szabályzó törvényi és adatvédelmi jogszabályokat is.
 
A népszámlálási kérdőívet a legkényelmesebb és legegyszerűbb módon október 1–16. között önállóan, az interneten keresztül tölthetjük majd ki, az erre a célra létrehozott kitöltőfelületen. Ehhez arra az egyedi belépési kódra lesz szükségünk, amelyet a szeptember utolsó napjaiban postai úton minden háztartás részére kiküldött felkérő levél fog tartalmazni, így ezúton is kérünk mindenkit, hogy őrizzék majd meg a Népszámlálás 2022 felirattal ellátott felkérő levelet" – tette hozzá Kovács Marcell.
 
https://nepszamlalas2022.hu

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2022-09-30 09:50

Ittas körmendi sofőr

büntetőeljárás indult a Körmendi RendőrkapitányságonTovább

2022-09-29 10:13

35 év barátság címmel nyílt kiállítás

a Városi KiállítóterembenTovább

2022-09-29 09:17

A végtelen tanterem:

online tanulás mindenkinekTovább

2022-09-29 09:15

Európai Madármegfigyelő Napok

2022. október 1-2.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink