Hírek, aktuális / Befejeződött a "Körmend belvárosának megújítása" projekt

2023-12-22 19:04:32
BEFEJEZŐDÖTT A „KÖRMEND BELVÁROSÁNAK MEGÚJÍTÁSA” PROJEKT

Körmend Város Önkormányzata a TOP-2.1.2-15-VS1-2020-00013 azonosítószámú, „Körmend belvárosának megújítása” című pályázatával 1,115 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-2.1.2-15 kódszámú, " Zöld város kialakítása” című felhívás keretén belül.


A város központjának rehabilitációja során a zöldfelületek megújítása mellett a régi mozi épületének átalakításával egy olyan többcélúan használható épület valósult meg - elsősorban mozi funkció betöltésével - , mely a jövőben művészeti együttesek, szakkörök, egyesületek otthonává válhat. Olyan kisebb események, előadások, bemutatkozások helyszíne is lehetne, mely eleve kisebb közönséget vonz, így kisebb előadótermet igényel.

Az építési munkák eredményeként a régi mozi alapadatai megváltoztak a meglévő kapacitások növelése érdekében. Az épület teljes körűen megújult, kereskedelmi és szolgáltató terek kialakítása is megvalósult, továbbá a működéséhez szükséges tárgyi eszközök beszerzése is megtörtént. Gazdasági tevékenységként egy szolgáltató tér került kialakításra, büfé funkcióval ellátva, amelynek fogyasztói tere közös az épület előcsarnokával, melyhez kapcsolódik egy külső terasz is, ami a belépő előtérről önállóan is megközelíthető. Az épület bővítéséhez kapcsolódóan az előtte található közpark területe is bevonásra és megújításra került.

A projekt keretében a Kölcsey utca csapadékvíz-elvezetését újjá kellett építeni, tekintettel arra, hogy a mozi épületének tervezése során derült fény arra, hogy a belvárosi csapadékvízelvezető rendszer az évek során megsemmisült. Az utca teljes szakaszában megújult, mintegy 272,25 fm-en. Az utca nyugati oldalán a parkolók ki-és átépítésre kerültek. Az utca déli utcaszakaszán járdát létesítettünk, zöldterületekkel, valamint fásítással.

A projekt során a kijelölt akcióterületen található zöldfelületek, valamint a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúrák (közvilágítás, parkolóhelyek, közlekedőfelületek) is megújultak, környezetbarát és energiatakarékos technológiák alkalmazásával (pl.: épületen napelemes rendszer). A közvilágítás korszerűsítése vonatkozásában elmondhatjuk, hogy az útburkolatba eső oszlopok áthelyezése után a korábbi kompakt lámpatestek helyére korszerű és energiatakarékos LED lámpatesteket helyeztünk fel. Megújult a Szabadság téren lévő zöldfelület is, amely automata öntözőrendszert, és új utcabútorokat kapott.

A játszótéren korábban fa szerkezetű csúszda, régi fa mérleghinta és egy kis területű aszfaltpálya volt, helyette többfunkciós mászóvár, libikóka és rugós játék került telepítésre az aszfaltpálya meghagyása mellett. A játszótér környezete is rendezésre került.

A kivitelezési munkálatok 2023. márciustól 2023. november végéig tartottak.

A projekt Európai Uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-17 11:39

Értesítés éles lőgyakorlatról

2024. júniusTovább

2024-05-17 11:29

Csillagászat Napja - meghívó

Hegyhátsál CsillagvizsgálóTovább

2024-05-16 09:40

Ásványkiállítás és vásár

május 16-17.Tovább

2024-05-16 08:11

Vasi olimpikonok az 50 éves Somogyiban

KözönségtalálkozóTovább

2024-05-15 10:55

IX. Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozó

2024. május 25.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink