Hírek, aktuális / Bebes István polgármester tájékoztatója

2020-04-14 11:16:11
Tisztelt Körmendiek!

2020. április 13. 24:00 órakor lejárt a múlt hét pénteken életbe léptetett önkormányzati korlátozások egy jelentős része. A mai napon áttekintettük a tapasztalatokat, valamint a lehetőségeinket, és a következő döntés született:


A Körmend, Kossuth Lajos u. 26. szám alatti Öregek Napközi Otthonára és az ugyanebben az épületben található önkormányzati bérlakásokra vonatkozóan továbbra is hatályban marad az a döntés, hogy ezen intézmények nem látogathatóak, és az ebben az épületben élők az épületet nem hagyhatják el. Az itt élők részére a bevásárlást Körmend Város Önkormányzata szervezi meg. Az ingatlan területére kizárólag a város alkalmazásában álló személyek léphetnek be, az épületet a bent lakók nem hagyhatják el.
 
Továbbra is él a szabály, hogy a városi piacon csak szájmaszkkal árusíthatják termékeiket az árusok, a vevők pedig csak és kizárólag szájmaszk viselésével léphetnek be a piac területére.

A városban a játszóterek, sportpályák továbbra sem látogatóhatóak, azok lezárását fenntartjuk. A látogatási tilalom a Dózsa György utcában újonnan kialakított játszótérre és közparkra, valamint az Ady Endre utcai egykori sportpálya területére is vonatkozik. A látogatási tilalom betartását a Rendőrség és a Polgárőrség ellenőrzi.

A korlátozások 2020. április 20. 24:00 óráig maradnak érvényben, melyek a tapasztalatok alapján, szükség szerint meghosszabbíthatóak lesznek.

A Szabadság térre, az Olcsai térre, valamint a Rába-partra vonatkozó önkormányzati korlátozás feloldásra kerül. Szeretném ugyanakkor jelezni, hogy a 71/2020 –as Kormányrendelet világosan kimondja, hogy továbbra is tilos a csoportosulás minden formája a közterületeken. Így arra kérem a lakosságot, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, csak a legszükségesebb esetekben hagyják el otthonaikat és tartsák a megfelelő távolságot egymástól!  A Rendőrség munkatársait pedig arra kértem, hogy szigorúan tartassák be az állampolgárokkal a Kormányrendeletben előírtakat.

Segítő közreműködésüket köszönöm! Jó egészséget kívánok mindenkinek!

 
Bebes István
polgármester



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink