Hírek, aktuális / A város születésnapjára elkészült a kulturális központ

2022-11-18 08:17:24
A város születésnapjára elkészült a kulturális központ

778 évvel ezelőtt, október 28-án kapott városi rangot Körmend. Ebből az alkalomból idén a megújult kulturális központ épületében tartottak hivatalos ünnepséget, ahol Belencsák István, alpolgármester mondott ünnepi beszédet.


Belencsák István alpolgármester
 
– Legyünk büszkék arra, hogy nekünk Körmend jutott otthonul. Legyünk büszkék mindarra, amit közösen elértünk, mindarra a kulturális és helyi értékre, melyet őseink hagytak ránk örökül, és melyet mi, a jelenkor polgárai is folyamatosan alakítunk és gyarapítunkhangsúlyozta. Hagyomány már, hogy szintén ezen a napon adják át Körmenden a városi elismeréseket azoknak, akik tevékenységükkel  hozzájárultak a település hírnevének öregbítéséhez, kiemelkedő munkásságukkal erősítették a lokálpatriotizmust. Az elmúlt évtizedekben több, mint  száz ilyen elismerést ítéltek oda magánszemélyeknek, civileknek. Szép számmal akadnak közöttük kiemelkedő művészeti, tudományos, sport, városszépítő és közösségi tevékenységet folytatók.

Megérdemelt elismerés
Ezek sorába lépett be a nyáron nyugdíjba vonult Sövegjártó Zoltán is, aki Körmend Város Önkormányzata; Körmend Város Érdekében Kifejtett Tevékenységért díjat vehetett át Bebes István, polgármestertől. Méltatásából kiderült, szakmai felkészültségével feladatainak magas szinten tett eleget: 2007 októberétől a Körmendi Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán, mint Közlekedésügyi és vízügyi igazgatási ügyintéző végezte feladatát. Az ott eltöltött évek után, 2011-től a Körmendi Városgondnokság vezetőjévé nevezték ki, ahol nyugállományba vonulásáig dolgozott. Széleskörű feladatkört látott el, ami a város egész területére kiterjedt. Az intézmény vezetése mellett irányította a városüzemeltetés, zöldterületek kezelése, közutak, hidak, csapadékvíz hálózat üzemeltetését, karbantartását, ár- és belvízvédekezéssel összefüggő feladatokat, köztisztaság, lakásgazdálkodás, önkormányzati lakások és helyiségek bérbeadását, orvosi rendelők működtetését, a piacüzemeltetést, közfoglalkoztatási programok végrehajtását. Munkája során folyamatosan arra törekedett, hogy Körmend kiemelkedjen rendjével, tisztaságával a sok-sok város közül.
 

Sövegjártó Zoltán

A rendezvényen köszöntötték Horváth Szabolcsot, a Castrum Sec-Dinamica SE Körmend kick-boxosát is,


Horváth Szabolcs

aki a közelmúltban világbajnoki ezüstérmet szerzett valamint Virág Erika tolmácsot, aki  a háború sújtotta ukrán testvérvárosból- Juzsnijból – érkezett menekülteknek segített leküzdeni a nyelvi akadályokat alázattal, önzetlenül. Az eseményt a helyi civil egyesületek fellépése színesítette, akik örömmel vették birtokba a kívül-belül megújult Berzsenyi utcai épületet.


A városi elismeréseket Bebes István, Körmend polgármestere adta át. A városvezető Virág Erika, tolmács önzetlen segítségét is megköszönte.

A Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár Berzsenyi utcai épületének felújítása egy év alatt készült el. A helyi önkormányzat a körmendi közösségi színterek megújítására 103 millió forintot nyert el, maga az intézmény is pályázott egy energetikai felújítást célzó kiírásra, ami 75 millió forintos forrást jelentett, de a város saját költségvetéséből is hozzájárult mintegy 5,9 millió forinttal ahhoz, hogy kívül-belül új köntöst kapjon az épület. A központi épület mellett ennek köszönhetően gazdagodott új külsővel és kapott új lehetőségeket a felsőberki kultúrház is.

Az egyesületek nagy örömmel vették újra birtokba az épületet, a színpadon a Senior Néptáncegyüttes tagjai
 

További képek a >>> Képgalériában <<<

MP
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink