Hírek, aktuális / A katasztrófavédelemnél is van lehetőség közösségi szolgálatot teljesíteni

2022-09-30 09:55:15
A katasztrófavédelemnél is van lehetőség közösségi szolgálatot teljesíteni

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség területén szeptember 28-án került sor arra a nyitóelőadásra, amelyen a szombathelyi polgári védelmi felügyelő tájékoztatta az érettségi előtt álló diákokat a katasztrófavédelemnél eltölthető közösségi szolgálat lehetőségéről.
 
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, ezzel együtt a három katasztrófavédelmi kirendeltségen, így Sárváron, Körmenden és Szombathelyen 2012/13-as tanév óta van lehetősége a diákoknak, hogy kötelező közösségi szolgálati idejüket letöltsék. Ez a 2022/23-as évben sincs másként. Az elmúlt évek tapasztalatai is azt bizonyítják, hogy a diákok előszeretettel választják, hogy a katasztrófavédelemnél töltik el ezt a tizenhárom órát. Aki aztán kedvet kap hozzá, további harminchét óra közösségi szolgálati időt tölthet a szervezetnél. 

Közösségi szolgálatuk ideje alatt ugyanis teljes rálátást nyernek a katasztrófavédelem a három szakterület, így a tűzvédelem, az iparbiztonság és a polgári védelem szakterületeinek tevékenységére. Megismerkedhetnek a tűzoltók mindennapjaival, a tűzoltó szakfelszerelésekkel, emellett pedig rendezvények lebonyolításánál is aktívan közreműködhetnek. A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztató nyitóelőadására szeptember 28-án a szombathelyi Városháza termében került sor. Itt Kiss Péter tű. alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője tájékoztatta őket arról, hogy milyen feladatokba fogja a szervezet bevonni az ide jelentkező gyermekeket. 

Vas megyében a Vasi Diák Közösségi Szolgálat koordinálja a diákok fogadását, illetve tart kapcsolatot a tanintézmények, a tanulók és a fogadó intézmények között, így aki kedvet kap ahhoz, hogy a katasztrófavédelemnél töltse közösségi szolgálatát, annak először a Vasi Diák Közösségi Szolgálatnál kell ezt jeleznie. 

Forrás: Vas MK
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink