Hírek, aktuális / A gyorsaság balesethez vezethet!

2022-07-15 11:32:09

A GYORSHAJTÁS BALESETHEZ VEZETHET! 

 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a balesetek megelőzésére és a gyorshajtók kiszűrésére!
 

A Vas megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei visszatérő ellenőrzéseket végeznek a megye fokozottan balesetveszélyes útszakaszain. Az ilyen jellegű ellenőrzések célja, hogy a szabálytalanul közlekedőket kiszűrjék a forgalomból és ezáltal csökkentsék a bekövetkező balesetek számát.
A Főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába a 2022. július 1. és 2022. július 14. közötti időszakban összesen 86 közlekedési balesetről érkezett bejelentés, amelyek közül több eset oka a gyorshajtás, vagy a figyelmetlenség volt.
Július hónapban több sofőr is jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt a megye útjain. Egy autós a 88-as számú főúton, 90 km/h helyett 181 km/h sebességgel haladt. Egy gépkocsivezető a 84-es számú főúton, Borgáta térségében közlekedett 137 km/h sebességgel, egy másik pedig Kissomlyó térségében lépte túl jelentősen a megengedett legnagyobb sebességet, ő 157 km/h-val haladt. A szabálytalanul közlekedőkkel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak az egyenruhások.
 
Egy sofőr lakott területen belül lépte túl jelentősen a megengedett sebességhatárt. Zsédeny belterületén 110 km/h sebességgel közlekedett. A jogsértésért az üzemben tartó közigazgatási bírságot kapott.

A nagyobb haladási sebesség jelentősen megnöveli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ilyen esetekben a többszörösére nő a féktávolság is. A balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

A közlekedésrendészeti szakemberek a jövőben is rendszeresen végeznek sebességméréseket a fokozottan balesetveszélyes útszakaszokon!


„…hogy mindenki hazaérjen!”

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink