Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszinház műsora

2022-03-30 16:52:30
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
 
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ              Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2022. Március 31. – 2022. Április 6.
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.400 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.200 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A P : minden jegy csak 1.200 Ft!
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
 
               Morbius (16)
amerikai krimi-dráma, akciófilm, 133 perc, 2022
 
Március Nagyterem
31.
Április
1.
2.3.
5.
6.
Április
4.
18:00 / 20:10
Nagyterem
18:15 / 20:25
18:00 /20:10
20:10
19:30
Jávor Pál terem
18:10
Michael Morbius halálos beteg. A ritka, de végzetes kórban szenvedő tudósnak (Jared Leto) talán azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg.
Ezért nem akar meghalni. De az életet sem választja: amikor egy különleges, ősi technika nyomára jut, nem hátrál meg, felkutatja, és az örök életet választja.
És minden panasza elmúlik. Erős lesz, gyors, éles hallású, eszes… és vérre szomjazik.
A Marvel-képregény egyik sötét hőse, Morbius, Pókember egyik régi ellenfele rémisztő története egy látványos, nagy költségvetésű filmben kel új életre, és az egykori Joker, Jared Leto játssza!
              
               A rosszfiúk (12)
                                                           amerikai animációs vígjáték, akciófilm, 101 perc, 2022
   
Március
31.
Április
1.
2.3.
4.6.
5.
Nagyterem
16:00
Nagyterem
16:15
14:00 / 16:00
15:00
16:00
   
Miután egy életen át legendás rablásokat hajtottak végre, öt hírhedt rosszfiú – Mr. Farkas, Mr. Kígyó, Mr. Piranha, Mr. Cápa és Ms. Tarantula – nekiveselkednek az eddigi legnehezebb kihívásnak... megpróbálnak jó útra térni. Még senki nem bukott ekkorát a megjavulással, mint a Rosszfiúk, a DreamWorks Animation új animációs filmjében.
A film Aaron Blabey bestseller sorozata alapján készült, amelyből 8.2 millió példányt adtak el világszerte. A rendező Pierre Perifel (A Kung Fu Panda filmek animátora), a forgatókönyvet Etan Cohen (Trópusi vihar, Keményítőkúra) írta.
 
               A Művészet templomai Sorozat: Peggy Guggenheim, a művészet megszállottja (12) | FELIRATOS
amerikai életrajzi film, történelmi dokumentumfilm, 96 perc, 2015
   
Április
5.
Nagyterem
18:00
 
Lisa Immordino Vreeland Peggy Guggenheim, a művészet megszállottja című filmjében a Diana Vreeland: Fotelutazás című, nagy sikerű filmet „forgatja tovább”. Peggy olyan színes egyéniség volt, aki nemcsak megelőzte korát, de meg is határozta azt! A Guggeneheim család vagyonának örökösnője a modern képzőművészet kulcsfigurájává vált. Ahogy a XX. század kulturális sokszínűségében egyre több tapasztalathoz jut, már nem csak műkincseket, hanem „művészeket is gyűjt”. Samuel Beckett, Max Ernst, Jackson Pollock, Alexander Calder, Marcel Duchamp – hogy csak néhányat említsünk a köré szerveződő, megszámlálhatatlanul sok művész közül. Egyéni tragédiái során is sikerült megőriznie azt az eltökéltséget, amellyel létrehozza az egyik legmeghatározóbb modern képzőművészeti gyűjteményt, melyet jelenleg velencei palotájában gondoznak.
 
               Sonic, a sündisznó 2 (12) |PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS
                                                           amerikai akció-vígjáték, kalandfilm, 122 perc, 2022
   
Április
6.
Nagyterem
17:00
 
A világ kedvenc kék sündisznója visszatér a kalandok következő szintjére a SONIC A SÜNDISZNÓ 2-ben. Miután letelepedett Green Hillsben, Sonic minden vágya, hogy bebizonyítsa: megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy igazi hős legyen.
Nem kell sokat várnia, hogy próbára tegye magát, ugyanis Dr. Robotnyik visszatér, ezúttal új társával, Knucklesszel, és egy smaragdot keresnek, amelynek ereje civilizációkat képes elpusztítani. Sonic összeáll saját segítőjével, Tailsszel, és együtt vágnak neki a világkörüli útnak, hogy megtalálják a smaragdot, mielőtt rossz kezekbe kerülne...
A Halálos iramban és a Deadpool mögött álló filmesek által jegyzett folytatásban a szuperszonikus címszereplő mellett újra láthatjuk James Marsdent és Jim Carreyt is, és új arcokkal is találkozunk, mind animált, mind élőszereplős formában.
 
               Kilakoltatás (16)
                                       magyar vígjáték, filmdráma, 85 perc, 2021                                                       
   
Március
31.
Április
1.
5.
Nagyterem
14:25
Nagyterem
14:30
14:15
 
Egy nem mindennapi kilakoltatás története egy napba sűrítve.
Richárd, az elszánt bírósági végrehajtó-tanonc új feladata: élete első kilakoltatásán a Zrínyi utca egyik kertes házában lakó idős nénit kell kiköltöztetnie. Ilona néninek viszont esze ágában sincs elhagynia szeretett házát, heroikus küzdelmet folytat és mindent eszközt bevet, hogy meggátolja a kilakoltatást. Sőt, még pár aktivista is felbukkan a helyszínen, élőláncot alkotva próbálják menteni a néni kis házba sűrített életét.
De Richárd eltökélt és mindent megtesz annak érdekében, hogy a kitűzött célt végre hajtsa. „Segítségére” van a rendőrség, a tűzoltók, a néni falkányi kutyájához jól értő sintér, az állatkerti dolgozók, és a túsztárgyalók.
A Kilakoltatást megtörtént események ihlették. A film az FP Films és a Filmfabriq produkciójában, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának támogatásával jött létre.
 
               Halál a Níluson (16)
                                                           amerikai krimi-dráma, 127 perc, 2022
   
Április
6.
Jávor Pál terem
20:30
A belga detektív, Hercule Poirot egyiptomi vakációja egy folyami gőzösön ijesztő fordulatot vesz, amikor a hajón utazó álompár idilli nászútját gyilkosság zavarja meg. A végeláthatatlan sivatagban, a gízai piramisok lábánál kibontakozó rejtélyben a féktelen szenvedély és az őrjítő féltékenység éppúgy főszerepet játszik, mint a változatos hátterű és kifogástalanul öltözött utazók, akik sötét fordulatok elé néznek, mielőtt szembesülnek a végső, döbbenetes megoldással.
 
               Mindörökké (18) | Díszbemutató és közönségtalálkozó: Vendégünk Pálfi György filmrendező
                                                           magyar filmdráma, 77 perc, 2021
   
Április
6.
Jávor Pál terem
18:00
 
A front nyugatabbra mozdult, ez már a hátország. Ocsenás egy katonai kórházban lábadozik, amikor épp a falu fölött lőnek szét egy utasszállító repülőgépet. Ocsenás a helyi kocsmában ismerkedik meg Béressel, majd asszonyával is. Margitka magatehetetlenül létezik egy kisgyerek értelmi szintjén, külseje azonban arról árulkodik, hogy a lezuhant repülőgép túlélője lehet. A hármójuk között kialakuló furcsa szerelmi háromszög az elkerülhetetlen tragédia felé tart ebben a közegben.
Pálfi György filmjének világpremierje a régió egyik legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválja, a Tallinn Black Nights Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. Az alkotás a legjobb látványtervező díját nyerte el a nemzetközi zsűritől a hivatalos díjátadón, amit Nyitra Anna látványtervező személyesen vett át Tallinnban. A Mindörökké Tar Sándor El valahová című novellájának átdolgozása. Az irodalmi alapanyag disztópikus világba kalauzol el, amelyben a látvány azért is elismerésre méltó, mert közvetlen állami támogatás nélkül készült a film. A Mindörökké a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában, a Körúti Film és a Filmax közreműködésével készült. Pálfi előző filmje, Az Úr hangja az ’A’ kategóriás tokiói filmfesztiválon volt versenyben, előtte a szintén ’A’ kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat (legjobb rendezés, zsűri különdíja, az Europa Cinemas mozihálózat díja) nyert a Szabadesés című filmjével. Pálfi korábban Cannes-ban szerepelt a Final Cut – Hölgyeim és Uraimmal, előtte a Nem vagyok a barátod Karlovy Varyban volt versenyben. A Taxidermia négy díjat nyert a Magyar Filmszemlén, szerepelt Cannes-ban és többek között Chicagóban lett a legjobb film, a világsikert aratott Hukkle-val pedig többek között Európai Filmdíjban részesült. A Mindörökké Az Úr hangjához, a Szabadeséshez és a Taxidermiához hasonló szürreális, vizuálisan erőteljes alkotás, amely garantáltan meghökkenti a nézőt.
 
              
 
 
 
 
               „AZ ÉGBOLT NEM A HATÁR” - Apollo -13 - Egy " szerencsésen meghiúsult" Hold-expedíció (ELŐADÁS)
                                            Csillagászati és űrtudományi szabadegyetem Előadó: Kovács József
   
Április
4.
Nagyterem
17:00
   
 
               Tina (16)| FELIRATOS
                                                           amerikai életrajzi film, történelmi dokumentumfilm, 118 perc, 2021
   
Április
4.
Nagyterem
19:00
 
Tina Turner bepillantást enged életének számos olyan pillanatába, amit eddig még soha nem láthattunk. A film az R&B királynőjétől, az 1980-as évek rekordokat döntögető hatalmas koncertjeiig kíséri végig az énekesnő karrierjét, megmutatja belső vívódásait és néhányat élete legszemélyesebb pillanataiból, hogy kirajzolja a modern zenetörténelem egyik legmeghatározóbb és legnagyobb hatású előadóművészének portréját.
 
               Minden rendben ment (16)
                              francia filmdráma, 113 perc, 2021
   
Április
4.
Március
31.
Április
2.3.
5.
Nagyterem
21:30
Jávor Pál terem
18:10
Jávor Pál terem
18:10
16:10
 
Amikor a 85 éves André agyvérzés következtében kórházba kerül, a lánya Emmanuelle azonnal apja segítségére siet. A félig lebénult apa egy megrázó kéréssel fordul a lányához: segítséget kér, hogy vessenek véget az életének. Emmanuelle nem tudja, mihez kezdjen. Hogyan lehetne egy ilyen sokkoló kérésnek eleget tenni, amikor az édesapja életéről van szó?
 
A Minden rendben ment világpremierje a világ legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás a versenyprogramba kapott meghívást. A film rendezője, az európai film fenegyereke, kultrendezője, François Ozon, aki korábbi filmjeiért több díjat nyert világszerte (Isten kegyelméből, Frantz, Dupla szerető, ’85 nyara, Fiatal és gyönyörű, Született feleség). Emmanuèle Bernheim önéletrajzi ihletésű filmadaptációjának főszereplője a világhírű Sophie Marceau (Házibuli 1-2, A rettenthetetlen, A világ nem elég), partnerei André Dussollier (Amélie csodálatos élete, Senkinek egy szót se!), Géraldine Pailhas (Fiatal és gyönyörű), valamint az Oscar-jelölt Charlotte Rampling (Dűne, Assassin’s Creed, 45 év, Melankólia).
 
               Az örökbeadás (| FELIRATOS
angol-olasz-román filmdráma, 96 perc, 2020
   
Április
5.
6.
Jávor Pál terem
14:15
14:00
 
A korábban Oscar-jelölt Uberto Pasolini (Alul semmi – a legjobb film-jelölés, 1998) megható új filmjében a szeretet erejéről mesél.
A harmincas évei közepén járó egyedülálló apa, John (James Norton) a lehető legtöbbet szeretné a kisfiának nyújtani. Amikor a férfi megtudja, hogy egy betegség miatt csupán néhány hónapja van hátra, kétségbeesett keresésnek indul, hogy új szülőket találjon, és biztosítsa a gyermeke jövőjét az ő halála utáni időkre is. A szívbemarkoló és felemelő alkotásban egy írországi, egyszerű munkás mutat példát sokaknak felelősségtudatból, önzetlenségből és a szeretet erejéből.
A valós események nyomán készült film a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált, majd számos díjat nyert a világ különböző fesztiváljain.
 
               Donyeci történetek (16) |FELIRATOS
                                                 német-ukrán-francia-holland-román dráma, 110 perc, 2018
   
Április
1.
4.
Jávor Pál terem
21:00
20:10
 
A Donyec-vidéken, Ukrajna keleti részén a manipuláció hatására elkezd szétmorzsolódni a társadalom. A háborút itt békének hívják, a politikai propagandát igazságnak, és a gyűlöletet szeretetnek.
A cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard válogatásának fődíját nyerte.           
 
               Navalnij (16) |FELIRATOS | Oroszország a rácsok mögött vagy mögül- A filmvetítés után Katona Attila történésszel Vágvölgyi András médiapedagógus beszélget
                                       amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2022
   
Április
1.
Jávor Pál terem
18:00
 
A Navalnij című dokumentumfilmes thriller Oroszország egykori ellenzéki vezetőjét, Alekszej Navalnijt követi, amint a 2020 augusztusi merénylet után, melyben a Novicsok nevű, az orosz kormány ellenségeivel szemben már korábban is alkalmazott idegméreggel megmérgezték, elszántan dolgozik azon, hogy feltárja, ki áll az ellene elkövetett merénylet mögött, és hogy bizonyítékot találjon a Kreml szerepére a merényletben.
 
Vezess helyettem (16) |FELIRATOS
                                                 japán filmdráma, 179 perc, 2021
   
Március
31.
Április
2.3
Jávor Pál terem
20:10
Jávor Pál terem
20:10
 
Murakami hazánkban is megjelent, azonos című novellája nyomán készült Vezess helyettem az év filmszenzációja. A kimagaslóan pozitív kritikai fogadtatásban részesült alkotás a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat nyert, idén pedig Oscarra jelölték – méghozzá nem csak a legjobb nemzetközi film, hanem egyenesen a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyv kategóriákban.
A Vezess helyettem főhőse, a színész-rendező Kafuku Juszuke két éve veszítette el feleségét, de még mindig nem volt képes feldolgozni a tragédiát. Egy színházi fesztivál felkérésére Hirosimába utazik, hogy színpadra állítsa a Ványa bácsi többnyelvű változatát. Ellenkezése dacára, a fesztiváltól egy női sofőrt kap, a visszahúzódó Miszaki személyében. Egyre több időt töltenek egymással, a beszélgetéseiknek köszönhetően pedig mindketten végre szembe nézhetnek saját traumáikkal, hogy továbbléphessenek az életben.
 
               Szuperhősök  (16) |FELIRATOS
                                       olasz romantikus vígjáték , filmdráma, 100 perc, 2021
     
Március
31.
Április
1.6.
2.3.4.
5.
  Jávor Pál terem
14:15
Jávor Pál terem
16:00
16:10
18:10
 
Marco egy fizika-professzor, aki racionális természetű, bármit ki tud számolni képletekkel, egyenletekkel. Anna ezzel szemben érzelmesebb alkat, művészi tehetséggel, és foglalkozását tekintve éppen képregényeket rajzol.
A férfi és a nő egy véletlenül találkoznak egymással egy esős napon, és innen indul el szenvedélyes szerelmük története. Hamar rájönnek, hogy szuperhősök nem csak a képregényekben léteznek. A mai világ valódi szuperhősei a párok, akiknek minden szuperképességüket be kell vetniük ahhoz, hogy szerelmük és kapcsolatuk fenn maradjon.      
 
               Intenzív találkozások (16) | FELIRATOS
                              francia filmdráma, 98 perc, 2021
   
Április
6.
Március
31.
Április
1.
2.3.4.
5.
Nagyterem
21:30
Jávor Pál terem
16:10
Jávor Pál terem
14:00
14:15
20:10
 
A szakítófélben lévő párizsi nőt, Raphaëlle-t baleset éri: elesik az utcán, és eltörik a könyöke. A sürgősségi osztályon köt ki, ahol láthatóan végtelen hosszan kell várakoznia. A vidéki teherautósofőr, Yann munka közben megy el a sárgamellényesek tüntetésére, őt szilánkokkal teli lába miatt hozták be a kórházba. A nappalból éjszaka lesz, a betegek egyre türelmetlenebbek, az orvosok és nővérek túlterheltek, és odakint nem messze továbbra is óriási demonstrációk zajlanak. A tüntetők egyre durvábban csapnak össze a rendőrséggel, majd a kórházat is megrohamozzák. Raphaëlle végig önironikus humorral szemléli saját magát ebben az abszurd helyzetben. Egy idő után megérkezik a párja is. Vajon meg lehet menteni a kapcsolatukat? Visszaér-e Yann időben a munkahelyére? Vége lesz-e valaha ennek a napnak, és beforrhatnak-e a törések? A cannes-i filmfesztiválon nagy sikerrel bemutatkozó film egyszerre társadalmi dráma és elmés párbeszédekkel teli, szórakoztató vígjáték.
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink