Hírek, aktuális / AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2024-02-28 09:57:03
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2024. február 29. - 2024. március 6.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.700 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.500 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.200 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU




Legeslegjobb barátok (6)


belga-francia-spanyol animációs film, családi kalandfilm, 91 perc, 2024

 

 
Március
1.
3.
Március
2.
Hildebrand István terem
14:00
14:10
Jávor Pál terem
14:00


Az Óriásláb sorozat alkotóinak és a Mancs őrjárat film írójának, valamint a Toy Story íróinak ötlete alapján készült animációs film egy elszökött bábu és egy elhagyott plüssállat kalandjait követi nyomon, amint útjaik a Central Parkban keresztezik egymást, és egy epikus New York-i kalandot élnek át.


Madame Web (12)


amerikai sci-fi akciófilm, 125 perc, 2024

 

 
Február
29.
Március
5.
6.
Március
1.
2.
3.
4.

 
Jávor Pál terem
20:45
Hildebrand István terem
13:25
13:25
Jávor Pál terem
22:05
20:00
20:45
20:50


Így születik egy hősnő. Cassandra Webb (Dakota Johnson) a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá? Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum. Még szerencse, hogy összeakad néhány vagány, kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt deríti ki, hogy mi ez az egész.


A Marvel univerzum legtitokzatosabb hősnőjének eredettörténetében a fantasztikus látvány mellett a fantasztikus főszereplőnő-csapat is behálózza a nézőt: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Emma Roberts és a többiek őrült kalandban mutatják meg, mi mindenre képesek.






Demon Slayer: To the Hashira Training (16) /felirat/


japán anime, 105 perc, 2024

 

 
Március
4.
Hildebrand István terem
15:50


Egy titkos szervezet vigyáz ránk. Ha a Kimetsu no Yaiba, a Demon Slayer nem létezne, a földet már démonok uralnák: ők viszont évszázadok óta küzdenek az egykori emberi lények ellen, akik haláluk után rendkívüli képességekre tettek szert: erősek, gyorsan gyógyulnak és szinte halhatatlanok.


Tanjiro a hegyek között él a családjával, amely a démonok támadásának az áldozata lesz. A kishúga, Nezuko túléli a támadást, de különös módon a démoni és az emberi lét között ragad. Tanjiro nem nyugszik. Vállalja a kiképzést, éveket tölt a felkészüléssel, és bármire hajlandó, hogy a rettenthetetlen démonvadászok elit egységének a tagja lehessen. De a démonvadászokra váró vizsga csak a kezdet: elképesztő kalandok várnak rá a démonok, az emberek és a démonvadászok között. És ő sosem hátrálhat meg, ha meg akarja menteni a húgát.


Végre a lehető leglátványosabb formában, mozivásznon is megcsodálhatják a legendás Demon Slayert a sorozat rajongói és mindazok, akiket lelkesít a kaland, egy távoli, egzotikus világ, a sok különleges lény – mindaz, ami az animét olyan csodálatossá teszi.




Bob Marley: One Love (16)


amerikai életrajzi film, 113 perc, 2024

 

 
Március
1.
2.
3.
Február
29.
Március
5.
6.
Hildebrand István terem
20:55
16:50
16:00
Jávor Pál terem
18:30
Jávor Pál terem
20:15
20:00


A BOB MARLEY ONE LOVE egy ikon életét és zenéjét ünnepli, aki nemzedékeket inspirált üzenetével, mely a szeretetről és az egységről szól. A mozivásznon először láthatjuk Bob erőteljes történetét, ahogy a hányattatásain felülkerekedve végigjárja forradalmi zenéjének útját. A Marley-család produceri közreműködésével készült alkotást, amelyben a legendás zenészt Kingsley Ben-Adir, a feleségét, Ritát Lashana Lynch alakítja, 2024-ben láthatjuk a mozikban.


Egy élet (12) /felirat/


angol életrajzi dráma, 116 perc, 2024

 

 
Március
1.
Jávor Pál terem
19:55


Nicholas “Nicky” Winton, az ifjú londoni bróker a csehszlovákiai menekültek ügyével foglalkozó brit bizottság munkatársaival, Trevor Chadwickkel és Doreen Warrinerrel 669 gyereket mentett meg a nácik elől a második világháborút megelőző hónapok folyamán. Nicky 1938 decemberében látogatott el Prágába, ahol a nácik felemelkedése által fenyegetett s hazájukat hátrahagyott német és osztrák családokkal találkozott, akik elborzasztó körülmények között tengődtek, élelem és hajlék híján. A fiatalember és két társa ezt követően versenyt futott az idővel, hogy minél több gyermeket kimenekítsenek a határok lezárása előtt.


Ötven évvel később, 1988-ban Nickyt még mindig kísérti azon gyermekek kétséges sorsa, akiket nem sikerült biztonságban Angliába juttatniuk; ostorozza magát, amiért nem volt képes többet tenni. Egy napon azonban megkeresi a BBC, és élő televíziós műsorában meglepetésszerűen összehozza az immáron felnőtt túlélőkkel – ami segít a férfinak végre valahára megbékélnie a bűntudattal és bánkódással, ami öt évtizeden át emésztette.




Dűne: Második rész (16)


amerikai sci-fi, akciófilm, kalandfilm,175 perc, 2024

 

 
Február
29.
Március
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Hildebrand István terem
21:00
Hildebrand István terem
17:40
19:05
18:10
20:15 /felirat/
17:40
20:30


A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást.
A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét.
Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.




És a király így szólt: Milyen csodás szerkezet! (16) /felirat/


svéd-dán dokumentumfilm,85 perc, 2024

 

 
Március
1.
Jávor Pál terem
14:30


Az első kamerát 1895-ben találták fel, ma mintegy 45 milliárd kamera működik világszerte. A fim rendkívüli utazás a 19. század végétől az Instagramig és a közösségi médiáig bezárólag. Az alkotók régi filmhíradókból, propagandafelvételekből, ismert és népszerű közösségi média videókból állították össze filmjüket. Kritikus hangon keresték arra a választ, hogy miben rejlik a kamera és a képek ereje, milyen társadalmi következményekkel járnak a világ előtt megosztott felvételek, milyen hatást gyakorolnak nézők millióira a megtekintett vírusvideók, lájkvadász-kattintékony kisfilmek.




Lefkovicsék gyászolnak (12)


magyar vígjáték,92 perc, 2024

 

 
Február
29.
Március
5.
6.
Március
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Jávor Pál terem
16:45
Hildebrand István terem
15:50
15:50
Jávor Pál terem
18:05
18:15
19:00
19:00
16:15
18:10


Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.




Áldozat (12) /felirat/


szlovák-cseh-német filmdráma,91 perc, 2024

 

 
Március
1.
4.
5.
Jávor Pál terem
16:20
14:55
14:30


Amikor az ukrán bevándorló Irina (Vita Smachelyuk) fiát (Gleb Kuchuk) megtámadják, az egész város szolidaritást vállal a családdal, és elítéli a roma szomszédokat, akik állítólag elkövették a bűncselekményt. Hamarosan azonban egy másfajta igazság kezd kirajzolódni, Irinának pedig döntést kell hoznia, hogy meddig hajlandó elmenni a fiáért. Az Áldozat egy izgalmas dráma egy rasszista társadalmi közegben igazságot kereső nőről.




Semmelweis (12)


magyar életrajzi dráma, 127 perc, 2023

 

 
Február
29.
Hildebrand István terem
14:00


Ma legendaként emlékszünk rá: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője (Gálffi László) számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok…
És dolgozott mellette egy szülésznő (Nagy Katica), aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.




Bálnák: A bolygó őrei (12)


francia dokumentumfilm, 82 perc, 2024

 

 
Február
29.
Március
1.
2.
4.
Március
6.
Hildebrand István terem
16:20
Hildebrand István terem
15:55
15:15
14:05
Jávor Pál terem
16:35


A bálnák 50 millió éve léteznek. Az emberekkel ellentétben uralják az óceánt, miközben tiszteletben tartják az ökoszisztémát. A bálnák hozzájárulnak a fitoplankton egészségéhez, amely a bolygónk fő oxigénforrása. Az éneklésükről készült felvételt az egyik Voyager űrszondába is elhelyezték, hogy vele mutassák be a Föld bolygót. Róluk szól ez a lélegzetelállító természetfilm, amelyben sosem látott víz alatti felvételek sora hozza közelebb a bálnákat a nézőhöz. Hallhatjuk a bálnák megnyugtató hangját, és a filmen keresztül jobban megérthetjük a minket körülvevő természetet.


A Bálnák: A bolygó őrei Heathcote Williams Whale Nation (Bálna nemzet) című regényének adaptációja. Az alkotás a természetfilmek legjobb hagyományait követi, olyan jelenetekkel közelebb hozva az állatvilágot, amelyek eddig még nem voltak láthatók. A film rendezője, Jean-Albert Lièvre korábban több sikeres dokumentumfilmet készített már.


Navalnij (12)


amerikai dokumentumflm, 98 perc,

 

 
Február
29.
Hildebrand István terem
18:00


A Navalnij c. lebilincselő dokumentumfilmes thriller Oroszország egykori ellenzéki vezetőjének, Alekszej Navalnijnak életét követi, amint a 2020 augusztusi Novicsok-mérgezése után elszántan dolgozik azon, hogy feltárja, ki áll az ellene elkövetett merénylet mögött.


Filmvetítés és beszélgetés
Vendégünk Katona Attila történész és Vágvölgyi András médiapedagógus




Exhibition on Screen: Klimt: A csók


angol dokumentumfilm

 

 
Március
4.
Hildebrand István terem
18:00


Gustav Klimt Csókja a világ egyik legismertebb és legtöbbet reprodukált festménye. Talán ez a legnépszerűbb poszter a diákkollégiumok falán Pekingtől Bostonig.
Az 1908 körül Bécsben festett, ismeretlen ölelkező párt ábrázoló, szuggesztív kép elkészültétől fogva megigézi a nézőket titokzatosságával, érzékiségével és káprázatos anyagaival. De mi is áll a festmény vonzereje mögött; és ki is volt az alkotója? A festmény – a valódi arany, a díszítő minták, a szimbolizmus és a forrongó erotika – alapos tanulmányozása során utunk a figyelemre méltó századfordulós Bécsbe vezet, amikor egy új világ küzdött a régivel. Klimt a szecessziós mozgalom titánja volt, aki dekadens új világokat teremtett, amelyekben a gyengéd érzékiség, az ősi mitológia és a radikális modernitás egyesült.
A Frida Kahlo és a Mary Cassatt – A modern nő portréja rendezőjétől és a Vermeer: A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás producereitől egy erőteljes, lebilincselő és szenvedélyes új film érkezik. Fedezze fel a világ egyik kedvenc festménye mögött rejlő botrányos életű alkotót és az őt érő rendkívüli hatások gazdag szövevényét!




Smoke Sauna Sisterhood (16)


észt-francia-izlandi dokumentumfilm, 89 perc, 2024

 

 
Március
6.
Hildebrand István terem
18:00


Az északi országokban úgy tartják, hogy a szauna több kikapcsolódásnál: az önmagunkkal való szembenézést segíti. Anna Hints rendezőnő lenyűgöző operatőri munkával elkészített filmje egy összetartó női közösség szemszögéből tárja fel a tradicionális észt szaunázás legintimebb pillanatait. Az erdőben felállított izzasztókamrában összegyűlő nők teljesen kitárulkozva beszélnek a legféltettebb titkaikról, vágyaikról, traumatikus emlékeikről, miközben a szemünk láttára mosódnak el a test és lélek határai.


A hipnotikus erejű dokumentumfilm a Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be 2023-ban, ahol elnyerte a World Cinema szekció legjobb rendezésnek járó díját.


FILMBEMUTATÓ ÉS BESZÉLGETÉS
Női körök - beszélgetés a filmről
Meghívott vendégünk Paizer Aliz Női kör vezető






Tökéletes napok (12) /felirat/


japán-német dráma,124 perc, 2024

 

 
Március
2.
3.
4.
Jávor Pál terem
15:45
16:40
16:40


Hirajama Tokióban dolgozik, munkája során mosdókat takarít. A férfi láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is. Váratlan találkozások sorozatán keresztül fokozatosan egyre több minden derül ki a múltjából.


Wim Wenders alkotása a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, ahol főszereplőjének, Jakuso Kódzsinak ítélték a legjobb színésznek járó elismerést. A film az ökumenikus zsűri díját is megnyerte.






14. Frankofón Filmnapok


Tánc az élet


Francia dráma, vígjáték, táncfilm,118 perc, 2022

 

 
Március
5.
Jávor Pál terem
18:00


A párizsi opera fiatal sztárja, Elise egy előadás végén súlyosan megsérül. A briliáns tehetségű balerina álmai hirtelen szertefoszlanak, amikor az orvosok azt mondják: évekig nem táncolhat. Egy véletlen azonban a kortárs tánc világa felé sodorja, ahol új barátokra talál. A tánc maga az élet, és sosem késő új utakra lépni!
A film koreográfusa a kortárs tánc egyik leghíresebb alakja, Hofesh Shechter, főszereplője pedig a Párizsi Opera balerinája.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-06 09:15

Sikerrel startolt a körmendi mozi

Több mint 10 év után újraindultak a vetítésekTovább

2024-05-06 08:52

Jubilált az Olcsai és a Somogyi

Mindkét intézmény sikeres zárta jubileumi rendezvényétTovább

2024-05-06 08:34

Körmendi DMTE - Hévízi SK

24-21Tovább

2024-05-06 08:26

Labdarúgó eredmények

Vármegyei I-II. osztályTovább

2024-05-06 08:18

Megjelent a Körmendi Híradó

XXII. évfolyam 6. számTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink