Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszínház műsora

2022-04-06 10:38:05
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2022. Április 7. – 13.

 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.400 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.200 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.200 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Sonic, a sündisznó 2 (12) |PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS
amerikai akció-vígjáték, kalandfilm, 122 perc, 2022

 

 
Április
7.
8.9.10.
11.
12.13.
Nagyterem
15:20
16:00
14:30
15:30


A világ kedvenc kék sündisznója visszatér a kalandok következő szintjére a SONIC A SÜNDISZNÓ 2-ben. Miután letelepedett Green Hillsben, Sonic minden vágya, hogy bebizonyítsa: megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy igazi hős legyen.
Nem kell sokat várnia, hogy próbára tegye magát, ugyanis Dr. Robotnyik visszatér, ezúttal új társával, Knucklesszel, és egy smaragdot keresnek, amelynek ereje civilizációkat képes elpusztítani. Sonic összeáll saját segítőjével, Tailsszel, és együtt vágnak neki a világkörüli útnak, hogy megtalálják a smaragdot, mielőtt rossz kezekbe kerülne...
A Halálos iramban és a Deadpool mögött álló filmesek által jegyzett folytatásban a szuperszonikus címszereplő mellett újra láthatjuk James Marsdent és Jim Carreyt is, és új arcokkal is találkozunk, mind animált, mind élőszereplős formában.


Rohammentő (18)
amerikai akcióthriller, 136 perc, 2022

 

 
Április
7.13.
8.9.10.
11.
12.
Nagyterem
21:00
18:25
19:10
20:15


Los Angeles utcáin egy nap leforgása alatt három élet örökre megváltozik.
Michael Bay nyaktörő iramú új thrillerében a sokszorosan kitüntetett veterán Will Sharpnak (az Emmy-díjas Yahya Abdul-Mateen II, Kampókéz, Mátrix: Feltámadások) sürgősen pénzre van szüksége, hogy fedezze felesége kórházi számláit, és attól kér segítséget, akitől jól tudja, hogy nem kéne - az örökbefogadott fivérétől, Dannytől (az Oscar-jelölt Jake Gyllenhaal, Zodiákus, Pókember: Idegenben). A karizmatikus megélhetési bűnöző inkább egy balhét ajánl: Los Angeles történetének legnagyobb bankrablását, 32 millió dolláros zsákmánnyal. Mivel felesége élete a tét, Will nem mondhat nemet.
Ám amikor menekülésük látványosan kudarcba fullad, a kétségbeesett fivérek eltérítenek egy rohammentőt, benne egy, az életéért küzdő sebesült zsaruval, és a profi mentőorvossal, Cam Thompsonnal (Eiza González, Halálos iramban: Hobbs & Shaw, Nyomd, bébi, nyomd). A soha véget nem érő, szédítő sebességű hajszában Willnek és Dannynek ki kell cseleznie a fél városra kiterjedő rendőri üldözést, életben kell tartaniuk a túszaikat, és valahogy meg kell próbálniuk nem megölni egymást, miközben végrehajtják a legőrültebb szökést, ami L.A. valaha látott...
A forgatókönyvet Chris Fedak (Gyilkos lelkek, Chuck) írta, a Laurits Munch-Petersen és Lars Andreas Pedersen által írt 2005-ös Ambulancen című dán thriller története és forgatókönyve alapján.

Morbius (16)
amerikai krimi-dráma, akciófilm, 133 perc, 2022

 
Április Nagyterem
8.9.10.
Április
9.10.11.12.13.

 
21:10
Jávor Pál terem
18:35
Michael Morbius halálos beteg. A ritka, de végzetes kórban szenvedő tudósnak (Jared Leto) talán azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg.
Ezért nem akar meghalni. De az életet sem választja: amikor egy különleges, ősi technika nyomára jut, nem hátrál meg, felkutatja, és az örök életet választja.
És minden panasza elmúlik. Erős lesz, gyors, éles hallású, eszes… és vérre szomjazik.
A Marvel-képregény egyik sötét hőse, Morbius, Pókember egyik régi ellenfele rémisztő története egy látványos, nagy költségvetésű filmben kel új életre, és az egykori Joker, Jared Leto játssza!

A rosszfiúk (12)
amerikai animációs vígjáték, akciófilm, 101 perc, 2022

 

 
Április
8.9.10.
12.13.
Nagyterem
14:00
13:30

 

 
Miután egy életen át legendás rablásokat hajtottak végre, öt hírhedt rosszfiú – Mr. Farkas, Mr. Kígyó, Mr. Piranha, Mr. Cápa és Ms. Tarantula – nekiveselkednek az eddigi legnehezebb kihívásnak... megpróbálnak jó útra térni. Még senki nem bukott ekkorát a megjavulással, mint a Rosszfiúk, a DreamWorks Animation új animációs filmjében.
A film Aaron Blabey bestseller sorozata alapján készült, amelyből 8.2 millió példányt adtak el világszerte. A rendező Pierre Perifel (A Kung Fu Panda filmek animátora), a forgatókönyvet Etan Cohen (Trópusi vihar, Keményítőkúra) írta.


A Művészet templomai Sorozat: Modigliani centenárium (12) | FELIRATOS
feliratos olasz életrajzi film, 98 perc

 

 
Április
12.
Nagyterem
18:00


Hogy méltón emlékezzünk meg Modigliani halálának 100. évfordulójáról, jelen dokumentumfilm Amedeo Modigliani (1884–1920) avantgárd festő pályájával és magánéletével foglalkozik, aki olyan klasszikus kortárs festővé és szobrásszá vált, hogy a világ minden táján szeretik és utánozzák. A toszkánai Livornóban született Dedo vagy Modì rövid, zökkenőkkel teli életet élt. Most egy eredeti nézőpontból tárul fel előttünk pályája és magánélete: Jeanne Hébuterne, az élettárs szemszögéből, aki két nappal Modì halála után öngyilkosságot követett el. Jeanne, az ígéretes orosz költőnő, Anna Achmatova és az angol újságíró, Beatrice Hastings voltak azok a nők, akikről portrékat készített, s melyek kariatidaszerű ábrázolásmódja Modigliani védjeggyé vált. Modì pályájának felvázolása közben a néző olyan múzeumok kincsein pihentetheti a szemét, mint az Albertina gyűjteménye vagy a Modigliani és a Montparnasse-i kaland című gazdag tárlat a Livornoi Városi Múzeumban vagy éppen a Washingtoni Nemzeti Galéria vagy a jelentős párizsi kiállítóhelyek és műgyűjtemények.



Magyar Passió (12)
magyar filmdráma, 95 perc, 2021

 

 
Április
13.
Nagyterem
18:00
Az 1950-ben játszódó film történetében Leopold atya azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatták. Ez a „békés” állapot nem tart sokáig. Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják és hogy megtörjék, kegyetlen kínvallatások alá vetik. Volt diákját, a vallásnak hátat fordító, a szocialista rendszerben hívő fiatal tisztet, Keller főhadnagyot - Fjodorov őrnagy parancsára - bízzák meg a beismerő vallomás kicsikarásával. Az atya kitartása, ellenállása azonban mindent megváltoztat…


Csapda a neten (12) | FELIRATOS
cseh krimi, dokumentumfilm, 100 perc, 2020

 

 
Április
7.8.
Jávor Pál terem
15:00


Filmrendezői kezdeményezésre három fiatal színésznő kiskorúnak tetteti magát, hogy kiderüljön, mi történik, ha belépnek egy népszerű online chatszobába. Mélyen elgondolkodtató kísérlet, amely leleplezi, hogyan vált a gyermekbántalmazás e modern formája mindennapos, rendkívüli módon elterjedt fenyegetéssé. A kísérlet jó ízlés határain messze túlmutató eredménye „erős gyomrot” kíván, amely után sokakban ismét meginoghat az emberi nem felsőbbrendűségébe vetett hit.

„AZ ÉGBOLT NEM A HATÁR” - Kozmikus rémségek (ELŐADÁS)
Csillagászati és űrtudományi szabadegyetem Előadó: Szabó M. Gyula

 

 
Április
11.
Nagyterem
17:00

 

 




Minden rendben ment (16)
francia filmdráma, 113 perc, 2021

 

 
Április
7.8.
9.10.11.12.13.
Jávor Pál terem
19:15
16:30


Amikor a 85 éves André agyvérzés következtében kórházba kerül, a lánya Emmanuelle azonnal apja segítségére siet. A félig lebénult apa egy megrázó kéréssel fordul a lányához: segítséget kér, hogy vessenek véget az életének. Emmanuelle nem tudja, mihez kezdjen. Hogyan lehetne egy ilyen sokkoló kérésnek eleget tenni, amikor az édesapja életéről van szó?


A Minden rendben ment világpremierje a világ legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás a versenyprogramba kapott meghívást. A film rendezője, az európai film fenegyereke, kultrendezője, François Ozon, aki korábbi filmjeiért több díjat nyert világszerte (Isten kegyelméből, Frantz, Dupla szerető, ’85 nyara, Fiatal és gyönyörű, Született feleség). Emmanuèle Bernheim önéletrajzi ihletésű filmadaptációjának főszereplője a világhírű Sophie Marceau (Házibuli 1-2, A rettenthetetlen, A világ nem elég), partnerei André Dussollier (Amélie csodálatos élete, Senkinek egy szót se!), Géraldine Pailhas (Fiatal és gyönyörű), valamint az Oscar-jelölt Charlotte Rampling (Dűne, Assassin’s Creed, 45 év, Melankólia).


Szelíd (16) |FELIRATOS
magyar-német filmdráma, 92 perc, 2022

 

 
Április
7.8.
9.10.11.12.13.
Jávor Pál terem
21:20
20:45


Edina egy női testépítő, aki együtt él edzőjével, Ádámmal. Hogy megnyerjék a világbajnokságot, Edinának komoly áldozatot kell hoznia. Eközben különös kapcsolatba kerül egy titokzatos férfival. A találkozás mindent megváltoztat, amiben a nő addig hitt.
A Szelíd világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválja, az amerikai Sundance Filmfesztivál versenyprogramjában lesz (World Cinema). A Szelíd az első magyar játékfilm, amely versenybe kerül a Sundance-en. A meghívás rangját növeli, hogy a fesztivál évek óta az Oscar-díj egyik legfontosabb előszobája, ahol a legnagyobb sztárok és sztárrendezők szerepelnek. Csuja László és Nemes Anna közösen jegyzik a Szelídet. Csuja a Virágvölgy című első játékfilmjével a zsűri díját nyerte el az ’A’ kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában. Nemes Anna a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész doktorandusza, ő készítette el a Szelíd előképének tekinthető Szép szörnyeteg című, női testépítőkről szóló esszé-dokumentumfilmet, ahol Csonka Esztert felfedezte. Csonka a Szelíd amatőr főszereplője, nemzetközi hírű testépítő, aki már közel húsz évet töltött el a testépítés világában. Filmben partnere a szintén amatőr Turós György, testépítő-fitnesz edző. A film a Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezette FocusFox gyártásában, a német Komplizen Film koprodukciójában, a Nemzeti Filmintézet Zrt., és a német ARTE/ZDF támogatásával készült. A Szelíd operatőre Nagy Zágon (Mesék a zárkából, Kilenc hónap háború, Szép szörny), vágója Csabai Attila (Terápia, Aranyélet, Virágvölgy).


Szuperhősök (16) |FELIRATOS
olasz romantikus vígjáték , filmdráma, 100 perc, 2021

 

 

 
Április
7.8.
9.10.11.12.13.

 
Jávor Pál terem
16:55
14:15


Marco egy fizika-professzor, aki racionális természetű, bármit ki tud számolni képletekkel, egyenletekkel. Anna ezzel szemben érzelmesebb alkat, művészi tehetséggel, és foglalkozását tekintve éppen képregényeket rajzol.
A férfi és a nő egy véletlenül találkoznak egymással egy esős napon, és innen indul el szenvedélyes szerelmük története. Hamar rájönnek, hogy szuperhősök nem csak a képregényekben léteznek. A mai világ valódi szuperhősei a párok, akiknek minden szuperképességüket be kell vetniük ahhoz, hogy szerelmük és kapcsolatuk fenn maradjon.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink