Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszínház műsora

2022-04-20 11:02:58
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz


AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2022. Április 21 – Április 27.

 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.400 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.200 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.200 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Sonic, a sündisznó 2 (12)
amerikai akció-vígjáték, kalandfilm, 122 perc, 2022

 

 
Április
21.
23.
25.
27.
Április
24.
26.
Nagyterem
15:45
13:00
14:30
15:35
Jávor Pál terem
15:40
16:00


A világ kedvenc kék sündisznója visszatér a kalandok következő szintjére a SONIC A SÜNDISZNÓ 2-ben. Miután letelepedett Green Hillsben, Sonic minden vágya, hogy bebizonyítsa: megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy igazi hős legyen.
Nem kell sokat várnia, hogy próbára tegye magát, ugyanis Dr. Robotnyik visszatér, ezúttal új társával, Knucklesszel, és egy smaragdot keresnek, amelynek ereje civilizációkat képes elpusztítani. Sonic összeáll saját segítőjével, Tailsszel, és együtt vágnak neki a világkörüli útnak, hogy megtalálják a smaragdot, mielőtt rossz kezekbe kerülne...
A Halálos iramban és a Deadpool mögött álló filmesek által jegyzett folytatásban a szuperszonikus címszereplő mellett újra láthatjuk James Marsdent és Jim Carreyt is, és új arcokkal is találkozunk, mind animált, mind élőszereplős formában.


Rohammentő (18)
amerikai akcióthriller, 136 perc, 2022

 

 
Április
26.
Április
21.22.25.
23.
24.
27.
Nagyterem
12:30
Jávor Pál terem
11:30
10:20
20:10
19:45


Los Angeles utcáin egy nap leforgása alatt három élet örökre megváltozik.
Michael Bay nyaktörő iramú új thrillerében a sokszorosan kitüntetett veterán Will Sharpnak (az Emmy-díjas Yahya Abdul-Mateen II, Kampókéz, Mátrix: Feltámadások) sürgősen pénzre van szüksége, hogy fedezze felesége kórházi számláit, és attól kér segítséget, akitől jól tudja, hogy nem kéne - az örökbefogadott fivérétől, Dannytől (az Oscar-jelölt Jake Gyllenhaal, Zodiákus, Pókember: Idegenben). A karizmatikus megélhetési bűnöző inkább egy balhét ajánl: Los Angeles történetének legnagyobb bankrablását, 32 millió dolláros zsákmánnyal. Mivel felesége élete a tét, Will nem mondhat nemet.
Ám amikor menekülésük látványosan kudarcba fullad, a kétségbeesett fivérek eltérítenek egy rohammentőt, benne egy, az életéért küzdő sebesült zsaruval, és a profi mentőorvossal, Cam Thompsonnal (Eiza González, Halálos iramban: Hobbs & Shaw, Nyomd, bébi, nyomd). A soha véget nem érő, szédítő sebességű hajszában Willnek és Dannynek ki kell cseleznie a fél városra kiterjedő rendőri üldözést, életben kell tartaniuk a túszaikat, és valahogy meg kell próbálniuk nem megölni egymást, miközben végrehajtják a legőrültebb szökést, ami L.A. valaha látott...
A forgatókönyvet Chris Fedak (Gyilkos lelkek, Chuck) írta, a Laurits Munch-Petersen és Lars Andreas Pedersen által írt 2005-ös Ambulancen című dán thriller története és forgatókönyve alapján.


Az elveszett város (12)
amerikai romantikus akció, vígjáték, 92 perc, 2022

 

 
Április
21.
22.
23.27
24.
25.
26.
Nagyterem
18:10 / 20:20
15:00
18:00
17:15
21:30
20:10


A briliáns de zárkózott írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) pályája során mindig egzotikus helyekről írt a népszerű romantikus kalandregényeiben, melyek címlapján a Dash nevű hőst megjelenítő, jóképű borítómodell, Alan (Channing Tatum) feszít, aki erre a karakterre tette fel az életét.
Miközben épp új könyvét promotálja Alannel, Lorettát elrabolja egy különc milliárdos (Daniel Radcliffe), mert azt reméli, hogy az írónő elvezeti őt a legutóbbi könyvében található ősi elveszett város kincséhez. Alan bizonyítani szeretné, hogy a való életben is hős tud lenni, nem csak a könyvek lapjain, így nekivág, hogy megmentse a nőt.
A nagyszabású dzsungelkalandba pottyant furcsa párnak össze kell dolgoznia, hogy túléljék az elemek és a gonosztevők csapásait, és megtalálják az ősi kincset, mielőtt örökre elveszne...


Húsvét a képzőművészetekben (12)
angol ismeretterjesztő film, 85 perc, 2020
Április Jávor Pál terem
21.23.26.
25.27.

 
14:00
16:10
Látványos film az emberiség történelmének egyik legkiemelkedőbb eseményéről, Jézus Krisztus kereszthaláláról és feltámadásáról.
A valaha létrejött legnagyszerűbb képzőművészeti alkotásokat bemutató dokumentumfilm, amelyet a műkincsek kiállítási helyén, a múzeumokban és galériákban forgattak.
Caravaggio, Leonardo, Raffaello, El Greco és Dalí megkerülhetetlen munkáit állítja a középpontba.
„Aki érdeklődik a képzőművészet vagy a vizuális kultúra iránt, annak mindenekelőtt ismernie kell a kereszténység alapjait.” Rachel Campbell-Johnston, The Times
Krisztus halála és feltámadása a nyugati civilizáció egyik megkerülhetetlen toposza volt az elmúlt 2000 évben. Egyszersmind talán minden idők legjelentősebb történelmi ténye is, melyet hitelesen közvetítenek az evangéliumok, és megkapóan ábrázolnak különböző korok nyugati mesterei.
Akármilyen stílusban születtek is ezen képzőművészeti műremekek, bármilyen felfogásúak is – győzedelmesként vagy kitaszítottként értelmezik-e Krisztust, éteri vagy kézzelfogható módon ábrázolják-e a körülményeket –, egyben közösek: mind ugyanarra a kritikus mozzanatra koncentrálnak.
Ez a szemet gyönyörködtető dokumentumfilm a húsvét ünnepkörét járja körbe, azt vizsgálja, hogyan jelenik meg az ó-, kora kereszténységtől kezdve napjaink reform kereszténységéig a képzőművészetben.
A Jeruzsálemben, az USA-ban és Európa-szerte felvett képkockák segítségével azt térképezi fel a rendező, milyen különböző módokon ábrázolták Krisztus passiótörténetét több száz éven keresztül. Nekünk, akik e filmet és így a műalkotásokat szemléljük, mindez közös történetünk: kultúrkörünk alapja.


Legendás állatok és megfigyelésük: Dumbledore titkai (12)
amerikai fantasy, családi kalandfilm, 142 perc, 2022

 

 
Április
23.
24.
26.
27.
Április
21.25.
22.
26.
Nagyterem
15:20
19:30
15:15
20:15
Jávor Pál terem
20:10
15:30
20:20

 

 
A mágikus világ egyre nagyobb bajban van, és nemcsak Grindelwald, a békéjére törő gonosz varázsló, valamint sok szövetségese miatt, hanem azért is, mert a jövője egy igen furcsa társaságon múlik: egy szakmájának élő, kétballábas magizoológuson, egy régi máguscsalád utolsó sarján, aki a tudós segítségéül szegődik, egy mindenre elszánt tanárnőn… és egy haspók muglin! Még szerencse, hogy van valaki, aki mellettük áll: egy fiatal, nagy tehetségű, bár zűrös életű mágus, egy bizonyos Albus Dumbledore.
A mágikus világ elképesztő népszerűségű könyv- és filmsorozata, a Harry Potter-történetek előzményeit bemutató filmben régről ismerős szereplők és új, mágikus figurák küzdenek a muglik ellen forduló gonosz ellen: J.K. Rowling ezúttal is feledhetetlenül mesés, varázslatos történetet és különleges karaktereket teremtett –a szemkápráztatóan látványos filmhez.


A Művészet templomai Sorozat: A művészet templomai: Firenze és az Uffizi képtár (6) | FELIRATOS
olasz dokumentumfilm, 95 perc, 2015

 

 
Április
26.
Nagyterem
18:00


A művészet templomai c. kultúrtörténeti sorozat legújabb művészfilmje, "Firenze és az Uffizi képtár", rendkívül látványos ismeretterjesztő alkotás. Egy sokoldalú utazás Firenzébe, az itáliai reneszánsz bölcsőjébe, a korszak legjellemzőbb műremekeinek megismerésén keresztül - Michelangelo, Brunelleschi, Raffaello, Leonardo, Botticelli, Caravaggio és további művészóriások alkotásaival és az azoknak otthont adó "kincsek tárházával", az Uffizi képtárral a központban. A közel húsz helyszínen forgatott film bejárja a város leghíresebb épületeit és tereit, a Medici-palotától kezdve a Szépművészeti Akadémián át a Ponte Vecchio-ig, majd Firenze leghíresebb galériája, az Uffizi-képtár kincseit tárja a nézők elé.
A játékfilmes elemekkel vegyített, virtuális tárlatvezetés rendhagyó idegenvezetője a reneszánsz patrónusok kvintesszenciája, a Simon Merrels által alakított Lorenzo de' Medici, aki minden egyes műről beszámol, apróbb jellegzetességeit is ismerteti a nézővel. Újszerű, ?történetmesélő? narrációját Prof. Antonio Natali, az Uffizi képtár igazgatója és Arturo Galansino, elismert reneszánsz-specialista egészítik ki, akik a képtár számos kincséről behatóbb elemzést adnak. ?Aki ismer egy műalkotást, úgy olvassa, akár egy verset vagy regényt? ? von párhuzamot a különböző művészeti ágak között a professzor. A film művészettörténeti szempontból igazi kuriózum, mivel egy felbecsülhetetlen értékű Leonardo-mű restaurációs eljárását is bemutatja. A háromkirályok imádása című, a nyilvánosság előtt 2011 óta nem látható festményt eredeti fényében láthatják a nézők. Marco Ciatti, a Kőtár műhelyének vehetője számol be a restauráció eredményeiről, a rejtett részletekről és az alkalmazott technikákról, amelyekre a feltáró munka során derült fény.


Aline - A szerelem hangja (12)
kanadai-francia filmdráma, 128 perc, 2020

 

 
Április
25.
Nagyterem
19:00
Az Aline – A szerelem hangja Céline Dion élettörténetét dolgozza fel egy fiktív személy, Aline Dieu karakterén keresztül. A film ugyanakkor a legendás énekes életútjának és karrierének állomásait érinti, s benne felhangzanak az olyan Céline Dion slágerek, mint a Let’s Talk About Love, az All By Myself, az I’m Alive vagy a My Heart Will Go On.
Aline Dieu tizennegyedik gyerekként születik egy kanadai zenerajongó családba. Csodálatos hangjával és tehetségével már kisgyerek elbűvöli a hallgatóságot. Hamarosan felfedezi egy producer, aki meg van róla győződve, hogy a világ leghíresebb énekesnőjévé teszi a tinédzsert. A producer-mentor, Guy-Claude azonban rövidesen sokkal többet jelent a tinilánynak. Ragaszkodása szerelemmé alakul, ami legyőz minden ellenállást. Aline Dieu eközben hatalmas világsztárrá válik, s már csak a szerelem beteljesülése hiányzik a tökéletes boldogságához.
A játékfilm Céline Dion karrier- és élettörténetének szabadon értelmezett feldolgozása. A film világpremierje 2021-ben a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Valérie Lemercier (Jöttünk, láttunk, visszamennénk, Királyi kalamajka, Csajok Monte Carloban) francia komika nemcsak címszereplője, hanem író-rendezője is a filmnek. Partnere a kanadai színész, Sylvain Marcel (Egyik kopó, másik zsaru, Disznók törvénye). Céline Dion legnagyobb slágereit a filmben Victoria Sio francia énekesnő kelti életre.


Nyuszi suli - A húsvét mentőakció (6)
német animációs kalandfilm, vígjáték, 76 perc, 2022

 

 
Április
21.
27.
Április
22.24.
Nagyterem
14:10
14:00
Jávor Pál terem
14:00


A nyuszi suliban a húsvétvárás és a varázslatos aranytojás általi új "mesternyúl" kinevezése zajlik. A mesternyulak védik a húsvéti nyuszikat, nekik köszönhetik a gyerekek a húsvéti tojást. A jelöltek között van Max is, a vagány, nagyvárosi nyuszi, aki nem igazán érzi, mekkora felelősséggel is jár ez a kitüntetett szerep. Amikor a ravaszdi rókák megint a bele akarnak rondítani a húsvéti ünneplésbe, Max bizonyíthatja, hogy felnőtt a feladathoz.


Katonafeleségek (12)
angol vígjáték, filmdráma, 112 perc, 2020

 

 
Április
23.
26.
Jávor Pál terem
15:55
18:15


A katonafeleségek kórusainak világszintű jelensége által ihletett filmben miközben párjaik Afganisztánban teljesítenek szolgálatot, az itthon őket hazaváró nők egy csoportja kórust alapít. Kezdetben nehezen jönnek ki egymással, de ahogy szép lassan baráti kötelékek szövődnek közöttük, a zene és a nevetés megváltoztatja az életüket: nemcsak segítenek egymásnak legyőzni a szeretteik elvesztésétől való félelmeiket, de egy médiaszenzáció középpontjában találják magát.


A megtörtént eseményeken alapuló történetet az Alul semmi rendezője vitte filmre – sok-sok érzéssel, humorral és szívekig hatoló dalokkal: olyan slágerek csendülnek fel a filmben, mint Katonafeleségekben a Don’t Go Breaking My Heart Elton Johntól, a Time After Time Cindy Laupertől vagy az Angels Robbie Williamstől.


Vegyél el (12) | IVY FILMKLUB
amerikai romantikus vígjáték , zenés film, 112 perc, 2022

 

 

 
Április
25.

 
Jávor Pál terem
18:00


A Jennifer Lopez és a latin zenei világsztár Maluma eredeti dalaival telepakolt romantikus vígjátékban Lopez alakítja Kat Valdezt, a szupersztár énekesnőt, Owen Wilson pedig Charlie Gilbertet, a matektanárt. Ez a két idegen úgy dönt, hogy összeházasodnak, és aztán majd megismerik egymást. A szokatlan románc két különböző emberről szól, akik valami igazit keresnek egy olyan világban, ahol az értéket a lájkok és a követők jelentik. Ez egy modern szerelmi történet a celebekről, a házasságról, és a közösségi médiáról.
Kat Valdez a világ legszexibb és legbefolyásosabb celeb-párjának a fele, a társa a menő új szupersztár, Bastian. Miközben Kat és Bastian kikerülhetetlen slágere, a „Marry Me” a slágerlisták csúcsára tör, az előadók a rajongók előtt készülnek egybekelni egy olyan szertartáson, melyet számos platformon élőben sztrímelnek majd.
Erre a koncertre rángatja el a lánya és a legjobb barátnője az elvált gimnáziumi matektanárt, Charlie Gilbertet. Amikor Kat pár pillanattal a szertartás előtt megtudja, hogy Bastian megcsalta az asszisztensével, az élete balra fordul, összeomlik a színpadon, kétkedni kezd a szerelemben, az igazságban és a hűségben. Ahogy habkönnyű világának szappanbuborékja szétpattan, tekintete találkozik egy idegenével - egy arccal a tömegben.
Ha az, amit jól ismersz, cserben hagy, talán az a válasz, amit nem ismersz, így az ihletett őrület egy pillanatában Kat úgy dönt, hogy összeházasodik Charlie-val. És ami impulzív reakcióként indul, lassanként váratlan szerelemmé fejlődik. Ám amint a különféle erők arra szövetkeznek, hogy szétválasszák őket, felvetődik az alapvető kérdés: vajon képes-e két ember, akik ennyire különböző világokból jönnek, áthidalni a kettejük közti szakadékot, és vajon tudnak-e olyan helyet teremteni közösen, ahová mindketten tartoznak?
Az új romantikus vígjáték Bobby Crosby képregénye alapján készült, a forgatókönyvet John Rogers (A titkok könyvtára) and Tami Sagher (A stúdió) and Harper Dill (Mick kell a gyereknek!) írta, a rendező Kat Coiro (Felhőtlen Philadelphia, Halott vagy).


Bogyó és Babóca 3. - Játszótársak
magyar családi animációs film, 70 perc,2014

 

 

 
Április
23.

 
Nagyterem
10:30


A Bogyó és Babóca 3. - Játszótársak, az előző két szériához hasonlóan, 13 epizódban mesél Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről. A már jól ismert szereplők mellett megismerkedhetünk új karakterekkel is: a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csillaglánnyal, a kürtős kalácsokat árusító Bodobáccsal és Hörcsöggel. A figurák hangját ezúttal is Pogány Judit kölcsönzi, így már több mint száz különböző hangon szólal meg a Bogyó és Babóca mesékben.


Frankofón Filmnapok |Bergman szigete (16) | FELIRATOS
francia filmdráma, 112 perc, 2021
Április Jávor Pál terem
21. 18:00


A német–angol házaspár, Chris és Tony a svédországi Fårö szigetére érkezik, hogy heteken keresztül Ingmar Bergman egykori otthonában alkossanak. Mindketten sikeres filmrendezők, és itt, a világtól elzárva, puritán visszavonultságban szeretnék megírni következő forgatókönyvüket. Az északi nyár hűvös és inspiráló, Bergman szelleme pedig ott lebeg minden sarkon. A képzelet és valóság közti választóvonal egyre homályosabbá válik…
A Bergman szigete című film, amelynek központi témája a művészet és az emberi kapcsolatok, főhajtás a svéd rendező és életműve előtt.


Frankofón Filmnapok | Intenzív találkozások (16) | FELIRATOS
francia filmdráma, 98 perc, 2021
Április Jávor Pál terem
22. 18:00


A szakítófélben lévő párizsi nőt, Raphaëlle-t baleset éri: elesik az utcán, és eltörik a könyöke. A sürgősségi osztályon köt ki, ahol láthatóan végtelen hosszan kell várakoznia. A vidéki teherautósofőr, Yann munka közben megy el a sárgamellényesek tüntetésére, őt szilánkokkal teli lába miatt hozták be a kórházba. A nappalból éjszaka lesz, a betegek egyre türelmetlenebbek, az orvosok és nővérek túlterheltek, és odakint nem messze továbbra is óriási demonstrációk zajlanak. A tüntetők egyre durvábban csapnak össze a rendőrséggel, majd a kórházat is megrohamozzák. Raphaëlle végig önironikus humorral szemléli saját magát ebben az abszurd helyzetben. Egy idő után megérkezik a párja is. Vajon meg lehet menteni a kapcsolatukat? Visszaér-e Yann időben a munkahelyére? Vége lesz-e valaha ennek a napnak, és beforrhatnak-e a törések? A cannes-i filmfesztiválon nagy sikerrel bemutatkozó film egyszerre társadalmi dráma és elmés párbeszédekkel teli, szórakoztató vígjáték.


Frankofón Filmnapok | Minden rendben ment (16) | FELIRATOS
francia filmdráma, 113 perc, 2021
Április Jávor Pál terem
23. 18:00


Amikor a 85 éves André agyvérzés következtében kórházba kerül, a lánya, Emmanuelle azonnal a segítségére siet. A félig lebénult apa egy megrázó kéréssel fordul a lányához: segítséget kér, hogy vessenek véget az életének. Emmanuelle nem tudja, mihez kezdjen, hogyan tehetne eleget egy ilyen sokkoló kérésnek.
A Minden rendben ment világpremierje a világ legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás a versenyprogramba kapott meghívást. A film rendezője, az európai film fenegyereke, kultrendezője, François Ozon, aki korábbi filmjeiért több díjat nyert világszerte (Isten kegyelméből, Frantz, Dupla szerető, ’85 nyara, Fiatal és gyönyörű, Született feleség). Emmanuèle Bernheim önéletrajzi ihletésű filmadaptációjának főszereplője a világhírű Sophie Marceau (Házibuli 1-2, A rettenthetetlen, A világ nem elég), partnerei André Dussollier (Amélie csodálatos élete, Senkinek egy szót se!), Géraldine Pailhas (Fiatal és gyönyörű), valamint az Oscar-jelölt Charlotte Rampling (Dűne, Assassin’s Creed, 45 év, Melankólia).







Frankofón Filmnapok | Ahol a nap felkel Párizsban (18) | FELIRATOS
francia romantikus vígjáték , filmdráma, 105 perc, 2021
Április Jávor Pál terem
24. 18:00


A fiatal lány, Émilie egy nagy presztízsű egyetemen végzett, mégis egy call centerben kénytelen dolgozni. Párizs tömbházakkal teli negyedében lakótársat keres, így kerül az életébe az elbűvölő tanár, Camille. Bár kettejük között viszony alakul ki, a férfi mégis egy másik lányhoz, Norahoz vonzódik. Norát a diáktársai összekeverik Amberrel, a híres szexchat-munkással. Nora szeretne megszabadulni a róla kialakult képtől, ezért felkeresi a hasonmását. Három nő és egy férfi története bontakozik ki ebben a romantikus filmben, akik barátok, néha szerelmesek, gyakran mindkettő.


A cannes-i Arany Pálma-nyertes, kétszeres BAFTA-díjas kultrendező, Jacques Audiard (Dheepan – Egy menekült története, A próféta, Rozsda és csont) legújabb filmje a világ legjelentősebb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált. A film a legjobb zeneszerzőnek járó díjat nyerte el. Az Ahol a Nap felkel Párizsban főszereplője Noémie Merlant (Portré a lángoló fiatal lányról, Az én hősöm) számos rangos nemzetközi díjat és jelölést kapott korábbi alakításaiért.


Frankofón Filmnapok | Foglalkozása: szülő (12) | FELIRATOS
francia romantikus vígjáték , filmdráma, 105 perc, 2021
Április Jávor Pál terem
27. 18:00


Alexandre házassága válságban, ráadásul a bankszámláját is befagyasztották. A felesége távollétében két hónapja van bebizonyítani, hogy egyedül is helytáll mind apaként, mind a munka világában. Bekerül egy startupba, és az élete egyszeriben a feje tetejére áll: a fiatalos környezetben cseppet sem mozog otthonosan, ráadásul el kell titkolnia, hogy gyerekei vannak.













 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink