Hírek, aktuális / Körmend keleti városrész csapadékvíz-elvezetése

2019-07-15 17:43:26
Körmend keleti városrész csapadékvíz-elvezetése

Körmend Város Önkormányzata a TOP-2.1.3-15-VS1-2016-00023 azonosítószámú, „Körmend keleti városrész csapadékvíz-elvezetése” című pályázatával 198.729.600,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-2.1.3-15 kódszámú, "Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” című felhívás keretén belül.


A klímaváltozás okozta szélsőséges időjárás egyre fokozódó hatása és következménye a hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadék, amely próbára teszi a közterületi csapadékvíz-elvezető rendszereket, és szükségessé teszi a lakóingatlanok területén keletkező csapadékvizek kezelését, esetleges tárolását. A lehulló esővíz kezelése ugyanúgy feladatokat ró a lakóingatlanok tulajdonosaira, mint a közterületek kezelőjére, a helyi önkormányzatra is. Fontos, hogy minden érintett tisztában legyen azzal, hogy az időben és területileg is változékony előfordulással érkező csapadékvizek kezelése közös ügye a városvezetésnek és az érintett lakosságnak, hiszen közösségi szemlélettel, közösen tudunk az „égi áldás” lehetőleg minél kisebb kárral, annál több előnnyel történő hasznosítása érdekében tenni.

A projekt keretében, a város – Hunyadi út - Felsőberki övárok – vasút nyomvonala által határolt – észak-keleti területén valósította meg a csapadékvizek biztonságos kezelését, helyben tartását, gyűjtését, elvezetését. Annak érdekében, hogy a közterületeken keletkező csapadékvíz ne károsítsa az ingatlanokat, a projekt célja volt a vizek helyben tartása, szikkasztása zöldterületi nyílt árkok visszaállításával, megfelelő elfolyási szintre helyezésével, valamint cél volt az is, hogy a nem megfelelő átereszek, kapubejárók átépítésével egy jól működő, a felesleges vizeket elvezető rendszer alakuljon ki. A projekt 22 utcát érintettek, a tisztítandó, átépítendő zöldterületi nyílt csapadékvíz elvezető árkok és a kapcsolódó átereszek teljes hossza 14,6 kilométer. A projekt műszaki átadása megtörtént.

További információ, képek a prokjetről

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-19 09:16

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-03-19 09:06

Idén 780 éves lesz a város, készülnek az évfordulóra

Egyeztető fórumot tartottak a város civil szervezeteinek részvételévelTovább

2024-03-18 15:14

Ovilátogató

Dienes Lajos Katolikus ÓvodaTovább

2024-03-18 11:41

Körmendi bemutatkozó Győrben

"Körmendi fotós szemmel"Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink