SPORT / Labdarúgó csapatok / Tutitextil Körmend VSE

Egyesülettörténet

Körmend Város Sportegyesület – Horvátnádalja elnevezéssel alapították az egyesületet 1952-ben. Amint az a szervezet nevében is szerepel, az egyesület a körmendi városrészen, Horvátnádalján működik. Igazi lokálpatrióta klubról van szó, hiszen alapítása óta folyamatosan a helyi értékeket tartják szem előtt az egyesület elöljárói.
Körmend Város Sportegyesület – Horvátnádalja elnevezéssel alapították az egyesületet 1952-ben. Amint az a szervezet nevében is szerepel, az egyesület a körmendi városrészen, Horvátnádalján működik. Igazi lokálpatrióta klubról van szó, hiszen alapítása óta folyamatosan a helyi értékeket tartják szem előtt az egyesület elöljárói.
A piros-fehérek jelenleg a megyei II. vonalban szerepelnek. A festői szépségű környezetben található pálya, valamint a kiegészítő létesítmények megfelelő állapotban vannak, az öltöző bővítése hamarosan megkezdődik.
Az egyesület valóban a helyi értékekre épít. Ezt bizonyítja, hogy az önkormányzati támogatás mellett jelentős bevétele származik a szervezetnek a horvátnádaljai vállalkozóktól, és ami az osztályban ritkaságnak számít: csaknem nyolcvan bérletese van a csapatnak; ezek értékesítéséből is fontos forintok érkeznek a költségvetésbe.
A felnőtt együttest kizárólag körmendi, illetve a városhoz a ’70-es években csatolt két településen – Horvátnádalja, Felsőberki – élő focisták alkotják. Az utánpótlás-képzésre is komoly hangsúlyt fektetnek az egyesületnél: az U19-es alakulat évről-évre éremért küzd, de foglalkoznak a klubnál a 14 és a 16 esztendős korosztállyal is. A fiatalok között – csakúgy, mint a felnőtteknél – csak helyi erőkre támaszkodik az együttes.
A helyi értékre nagy az igény, ezt bizonyítja, hogy kimondottan magas nézőszámot produkál a horvátnádaljai alakulat. A hazai találkozóikra rendre legalább százan kíváncsiak, rangadókon azonban százötven néző is buzdítja a piros-fehéreket.
És a társaság meg is szolgálja a közönség támogatását, hiszen jelenleg is stabil középcsapat a megyei II. vonalban. A gárda sokáig a megyei III. osztályban szerepelt, ám a 2005-ben sikerült kivívnia a feljutást, és azóta is a II. ligának a tagja.
Lokálpatriotizmus, az egyesület életének minden mozzanatát átszövi a helyi értékek és a hagyományok tisztelete. A támogatók – köztük a Tuti-Textil, mint névadó szponzor –, a játékosok, a fiatalok és az egyesület irányítói mind egy irányba húznak. A cél pedig nem más, mint Horvátnádalja labdarúgó-életének felvirágoztatása.
Az egyesület kronológiája:

Nádaljai Sportkör elnevezéssel alapították az egyesületet 1952-ben.
Első elnöke : Tomasics Ferenc
Elnökségi tagok: Fülöp János, Németh Sándor, Hertelendi János
Edző: Hajdú János

1981-ben Városi Sportkör lett az új név.
Elnök : Belényes László
Gazdasági vezető: Tomasics Ferenc
Tagok: Kanics Ferenc, Tomasics László, Kocsis László, Göncz István, Takács József
Edző: Tóth Jenő

1992-ben már Körmendi Városi Sportegyesület néven indult a bajnokságban,.
Elnök: Palánk József
Pénzügyi felelős: Kanics Tamás
Tagok: Kovács László, Bencsics László, Rátkai Róbert, Garamvári Zoltán
Edző: takács József

2011-ben Körmend Város Sportegyesülete - Horvátnádalja néven jegyezte be a bíróság, a
megyei II.osztályban Tuti Textil Körmend VSE néven szerepelő csapatot.
Elnök: Nagy Gábor
Gazdasági vezető: Tomasics Ferenc
Tagok: Vörös Gyula, Pelok Botond, Móricz Antal, Szakonyi Gyula
Edző: Kutasi Tibor

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-19 09:16

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-03-19 09:06

Idén 780 éves lesz a város, készülnek az évfordulóra

Egyeztető fórumot tartottak a város civil szervezeteinek részvételévelTovább

2024-03-18 15:14

Ovilátogató

Dienes Lajos Katolikus ÓvodaTovább

2024-03-18 11:41

Körmendi bemutatkozó Győrben

"Körmendi fotós szemmel"Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink