Hírek, aktuális / Karate mester tartott tréninget Körmenden

2024-04-22 14:53:37
Karate mester tartott tréninget Körmenden
 
A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend Kick-box szakosztály meghívására Habda Zsolt 2.danos karate mester tartott tréninget a Körmendi Kulturális Központ tükrös termében.


A karate egy tradicionális harcművészet amely rokon sportág a kick-box al. Illetve sokan még nem tudják, hogy a kick-box a különböző karate irányzatok és az ökölvívás szintézise. Zsolt a Karate irányzat prominens alakja, aki többszörös magyar bajnok, Kempo világkupa győztes. Valamint ami csak a legjobbaknak adatik meg, hogy az Egyesült Államokban Karate Combat Full-contact versenyző, ami egy ferde falu veremben zajlik. Hasonlít egy kicsit a ketrecharchoz, a karate combatban is van földrevitel, és a támadást is lehet a földre kerülő versenyzővel szemben folytatni, csak éppen itt nincs birkózás.

Nagy érdeklődés fogadta a karate mestert a körmendi teremben, egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a harcosok között. Celldömölkről és Szombathelyről is jöttek négy, négy fővel,  valamint még volt négy helyi MMA versenyző is. A helyi kick-box klub a Dinamica SE vezetője Andorka Imre 3.danos mester mutatta be Habda Zsoltot, aki sportága mellett hivatásos kommandós Budapesten. Ez a tény leginkább a fiatalabb versenyzők szemében hozott plusz fényt. Zsolt pár szavas hozzászólása után kezdte el a tréninget amely jól felépített mozgásformát ölelt magában.
A bemelegítés után rögtön kesztyű húzás következett és az alapokkal kezdve a legéletszerűbb kombinációkat mutatott be, és gyakoroltatott a jelenlévőkkel. A másfél órás edzés végére senkinek nem maradt szárazon a pólója, kellemesen elfáradt mindenki, és óriási tapasztalatokkal és lelkesedéssel térhetett haza.


Az edzés végén természetesen még záporoztak Zsolt felé a kérdések, amit sokszor tátott szájjal hallgattak a fiatalabb sportolók, és még fotózkodásokkal pecsételték meg a szombati napot.
A nagy érdeklődésre való tekintettel lesz még ennek a tréningnek folytatása.

Andorka Imre


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-03 14:56

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság májusi eseményei

a bölényszafaritól a Zöld Pünkösdig, az Őrségtől az AlpokaljáigTovább

2024-05-03 14:42

Nyugdíjba vonul Hollósi Gábor rendőr ezredes

a Körmendi Rendvédelmi Technikum igazgatójaTovább

2024-05-03 13:56

Választási hírek

Újabb jelölteket vettek nyilvántartásba KörmendenTovább

2024-05-03 11:26

Lakossági tájékoztató

vegyszeres gyomirtásTovább

2024-05-03 11:03

A Mesebolt Bábszínház 2024. májusi programtervezete

A műsorváltoztatás jogát fenntartjukTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink