Hírek, aktuális / Helyi közösségfejlesztés

2018-01-10 10:13:48
Helyi közösségfejlesztés : Zajlanak a társadalmi egyeztetések

250 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott Körmend a helyi közösségek erősítését és tudatosságának, jelenlétének fokozását, a helyi társadalmi szervezetek megújítását, valamint a körmendi és közösségi alapokon nyugvó gazdaság fejlesztését célzó felhíváson – mondta el Bebes István polgármester. Mint azt Bebes István elmondta, a három éven át folyó, a támogatást elnyerő Körmendi Helyi Akciócsoport kezelésében megvalósuló programban a támogatás java részét körmendi civilek számára teszik hozzáférhetővé, a pénzre pályázni lehet, az első kiírások pedig várhatóan tavasszal jelennek meg.


Bebes István hangsúlyozta továbbá: a pályázat részeként előkészített Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia jelentős mértékben hozzájárul Körmend kulturális és közösségi téren való további erősödéséhez.
A támogatói döntést követően első lépésként megkezdődtek az egyeztető fórumok, ahol számítunk a civil közösségek javaslataira. Következő lépésként a pályázati keretek kialakítását követően tavaszig kerül sor a pályázati felhívások előkészítésére. A felhívások megjelenése és megnyitása 2018. tavaszán várható. A felhívásokon körmendi egyesületek, intézmények, civil szervezetek és vállalkozások projektötleteit gyűjtjük össze – mondta Bebes István.
Tóth Gábor, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési bizottság elnöke azt mondta, minden olyan program és projekt szóba jöhet, amely alkalmas a helyi közösségek erősítésére, kapcsolatok építésére és fejlesztésére, a közösségi élet további fokozására. Kitért rá: a helyi civil szervezetek és egyesületek támogatása, közösségi tereinek fejlesztése mellett reményei szerint lehetőség nyílik a városrészekben található játszóterek fejlesztésére is.
Mint ismert, 2016 évben az önkormányzat szervezésében, a helyi köz-, civil és vállalkozói szféra széleskörű összefogása mellett 33 taggal megalakult a Körmendi Helyi Akciócsoport (HACS), mely célul tűzte ki maga elé, Körmend város hosszú távú közösségi alapokon nyugvó kulturális fejlesztését tudatos módon, a lehető legtöbb városi szereplő bevonásával. Ennek érdekében a helyi akciócsoport kulturális és közösségfejlesztési helyi közösségi fejlesztési stratégiát készített el melynek támogatásáról 2017 év végén született döntés. 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-02-15 11:30

SMS-ben csalnak ki pénzt a NAV nevében

A hivatalos honlap a www.nav.gov.huTovább

2019-02-15 10:33

Emberölés kísérlete miatt kell felelnie

a büki férfinekTovább

2019-02-15 08:48

A Helyi Választási Iroda vezetőjének 2/2019 (II.15.) sz. határozata

Helyi önkormányzati választások 2019Tovább

2019-02-15 08:44

A Helyi Választási Iroda vezetőjének 1/2019 (II.15.) sz. határozata

Helyi önkormányzati választások 2019Tovább

2019-02-15 08:23

Körmendi költőé a legrangosabb magyar irodalmi díj

Nagy Gábor József Attila-díjas költőTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink