Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszinház műsora

2021-05-19 15:03:13
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
 
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ              Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.

2021. május 20-26.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény.Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A  P : minden jegy csak 1.000 Ft!
 
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
 
               Tom és Jerry (6)
szinkronizált amerikai animációs kalandfilm, vígjáték, 101 perc, 2021
Május Nagyterem
20. 21. 16:45
25. 26. 16:45
22. 23. 24. 16:00
Valószínűleg híresebbek, mint Bonnie és Clyde, Superman és Batman meg Jancsi és Juliska együtt véve: Tom és Jerry a mozivilág egyik leghíresebb párosa. Itt az ideje, hogy megtudjuk, mi újság van velük! A kisegér egy elegáns New York-i szállodába költözik, élvezi a luxust, a tágas egérlyukat és a finom sajtokat, de a boldog napok véget érnek. A hotelt ugyanis kibérlik A Világ Legszuperebb Esküvője számára. A dúsgazdag ifjú pár mindenből a legjobbat akarja, és egyáltalán nem akar egérvendéget hívni. A hotel ifjú és buzgó alkalmazottja (Chloë Grace Moretz) pompás ötlettel rukkol elő: szerez egy macskát. Egy nagyon ismerős macskát…Úgy látszik, az ősi ellenségek nem tudnak megszabadulni egymástól: Tom és Jerry újból találkozik, és újból és újból és újból összeméri az erejét. És nem érdekli őket, hogy körülöttük romba dől a hotel, és az esküvő is kicsit másképp alakul, mint ahogy a fiatalok eredetileg tervezték. A világ egyik legnépszerűbb, legtöbbet idézett animációs sorozata most az élő és animációs elemeket keverve születik újjá: a látvány modern, de a szellem a régi: sok humor, sok ötlet és rengeteg üldözés!

 
               Kutyák és macskák 3. – A mancs parancs (12)
szinkronizált amerikai családi vígjáték, akciófilm, 84 perc, 2020
Május Nagyterem  
22. 23. 24. 14:15
       
A kutyák és macskák között teljes a béke. Jól képzett különleges ügynökeik titkos támaszpontjaikról ellenőrzik, hogy ne legyen olyan vadmacska vagy szédült eb, amelyik megzavarja az évszázados háborút követő törékeny nyugalmat.
De amikor egy rejtélyes főgonosz különlegesen rafinált tervével mégis egymásnak ugrasztja őket, tehetetlenek: csak egy lusta blöki és egy tériszonyos házicica marad, aki megkeresheti a titokzatos Pablót, a félelmetes, világuralomra törő kakadut. Ráadásul nemcsak a főgonosz hollétét kell kiszagolniuk, hanem a saját, tizenéves gazdáik problémáit is nekik kell megoldaniuk.
A nagysikerű filmek harmadik részében ismét beszélő kutyák és macskák csinálnak furcsa, vicces és különleges dolgokat – úgy, hogy a gazdáiknak fogalma sincs semmiről!
Játékos, szellemes és szőrös vígjáték állatbarátoknak, állatoknak és általában az egész családnak.
 
               MONSTER HUNTER – SZÖRNYBIRODALOM (12)
szinkronizált amerikai-német fantasy, 104 perc, 2020
Május Nagyterem
20. 21. 20:50
25. 26. 20:50
22. 23. 24. 20:15
Artemis hadnagy (Milla Jovovich) és emberei egy távoli bolygóra kerülnek – és az új világ régi lakói nem fogadják őket szeretettel. A hatalmas, elképesztő erejű, meghökkentő harci technikákkal felszerelt szörnyek kérdés nélkül, azonnal végezni akarnak látszólag védtelen ellenfeleikkel. Ám az emberek kis csapata nem adja fel könnyen. Életben akarnak maradni, bármi áron. És minél többen halnak meg közülük, annál elszántabban harcolnak tovább a kiismerhetetlen terepen. Egyetlen céljuk maradt: a túlélés. A Kaptár-filmek rendezője és főszereplője ismét egy videójáték alapján készített filmet. Az elsöprő sikerű, világszerte több mint 55 millió példányban eladott játék filmváltozatában a szörnyek legalább olyan fontos szereplők, mint az ellenük induló kalandorok.
 
               Godzilla Kong ellen (12)
szinkronizált amerikai horror, sci-fi, akciófilm, 113 perc, 2021
Május Nagyterem
20. 21. 18:45
25. 26. 18:45
22. 23. 24. 18:00
Mind tudtuk, hogy egyszer megtörténik. Világunk szörnyei nem kerülhetik el egymást. A legnagyobbaknak előbb-utóbb szembe kell találkozniuk, hogy összemérjék az erejüket. De ahol King Kong és Godzilla csatázik, ott senki más nincs biztonságban.Godzilla nemrég legyőzte a többi titánt, és aki életben maradt, az mind engedelmes szolgája lett. De a Koponya-szigeten élő magányos óriás, Kong nem tartozik a hordába. És a 70-es években lezajlott, szerencsétlen végű expedíció óta csak egyre nagyobb és erősebb lett. A MonsterVerse egyre izgalmasabb fordulatokat vesz: a Kong: Koponya-sziget és a Godzilla II. – A szörnyek királya után az alkotók alaposan felturbózták az eddigieket, és összeeresztik a filmtörténet két legnagyobb legendájú, legfélelmetesebb szörnyét...

 
               Spirál (16)
magyar filmdráma, 100 perc
Május Jávor Pál terem
23. 24. 16:00
Egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.
 
               New Orleans- A zene városa (12)
feliratos amerikai dokumentumfilm, 104 perc
Május Jávor Pál terem
22. 16:00
A „New Orleans: A zene városa” című film New Orleans páratlan, zenetörténeti szempontból is jelentős örökségét mutatja be, Michael Murphy produceri munkájának köszönhetően és rendezésében, valamint az Oscar-díj jelölt és hatszoros Grammy-díjas dzsessz trombitás-zeneszerző Terence Blanchard narrációjával. A „New Orleans: A zene városa” tudatosan elválasztja a város zenei evolúciójának stílus- és korszakhatárait, az improvizatív dzsesszből kiindulva a rhythm and blueson át egészen a funkyig. Archív és vadonatúj fellépésekről készült felvételek láthatók olyan legendákról, mint Louis Armstrong, Fats Domino, Allen Toussaint, Dr. John, The Neville Brothers és persze a The Preservation Hall Jazz Band. A filmbeli bejátszásokat olyan New Orleans-i legendákkal folytatott beszélgetések tarkítják, mint Branford Marsalis, Wynton Marsalis, Harry Connick, Jr., Mannie Fresh vagy Dr. Michael White, de megszólal Robert Plant, Keith Richards, Bonnie Raitt és Sting is.
 
               Wendy (12)
feliratos amerikai fantasztikus film, 111 perc, 2020
Május Jávor Pál terem
20. 16:00
25. 26. 16:00
22. 23. 24. 14:00
A négy Oscar-díjra jelölt A messzi dél vadjai rendezője hosszú kihagyás után tért vissza, és az előző film spirituális folytatásaként újabb, képzelet és valóság határán egyensúlyozó történetet tár elénk.
Wendy édesanyja naphosszat pincérnőként robotol az amerikai dél egy lepukkant kocsmájában, hogy eltartsa három gyermekét. A nő fiatalon lemondott az álmairól, Wendyt azonban még hajtja a letörhetetlen kalandvágy. Megismerkedik Peterrel és barátaival, akikkel mágikus utazásra indulnak az örökké tartó gyerekkor reményével kecsegtető, mesebeli trópusi szigetre. Amikor Wendyben később felébred a honvágy, kiderül, hogy a hazatérés szinte lehetetlen.
Benh Zeitlin rendező ezúttal Pán Péter történetét értelmezte át Wendy szemszögéből, egyértelműen a felnőtt közönség számára adaptálva. Ahogy A messzi dél vadjai, a Wendy is egy alkotói kollektíva közös filmje, amelynek az elkészülte éveken át tartott.

 
               Hét kis véletlen (16)
magyar filmdráma, 105 perc, 2020
Május Jávor Pál terem
20. 21. 18:00
25. 26. 18:00
22. 23. 24. 17:50
A Hét kis véletlen egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közel-, és távolmúlt emlékeihez. Filmes kalandozás térben, időben, lélekben… A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyváros belsejében. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága”.
A film világpremierje az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, nemrégiben meghívást kapott a november 6-14. között zajló Sevillai Filmfesztiválra és 2021 májusában látható a hazai mozikban a gyártó Filmpartners forgalmazásában.
 
               Ígéretes fiatal nő (16)
feliratos angol-amerikai thriller, krimi-dráma, 113 perc, 2020
Május Jávor Pál terem
20. 21. 20:05
25. 26. 20:05
22. 23. 24. 19:55
A Megszállottak viadala (Killing Eve) című sikersorozat sajátos látásmódú rendezője, Emerald Fennell ínycsiklandóan új oldaláról mutatja meg a bosszút új filmjében.
Mindenki úgy vélte, hogy Cassie (Carey Mulligan) ígéretes fiatal nő... mígnem egy rejtélyes esemény hirtelen kisiklatta a sorsát. Azonban Cassie életében semmi sem az, aminek látszik: gonoszul okos, fájdalmasan rafinált, és éjszakánként titkos kettős életet él.
Ám most egy váratlan találkozás esélyt adhat Cassie-nek arra, hogy jóvá tegye a múlt tévedéseit ebben az izgalmas és veszettül szórakoztató történetben.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink