Hírek, aktuális / 25. WAKO Kick-box Világkupa

2019-05-20 11:41:06
Budapest adott otthont a négynaposra tervezett,  25. WAKO Kick-box Világkupának. A (BOK) Budapesti Olimpiai Központban, 14 tatamit, 3 ringet, illetve a formagyakorlat versenyszámoknak külön csarnok részleget a ,,C" csarnokot, biztosította a rendezőség a giga kick-box versenynek.
Több mint negyven ország, kétszáz-nyolcvannégy egyesület, háromezer-egyszáz-harmincegy nevezést adott le. A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend négy fővel vett részt a versenyen.

 

A magyarok sportdiplomáciában is jeleskedtek, ugyanis Király Istvánt választotta meg elnökének szombaton Budapesten az Európai Kick-box Szövetség (WAKO Europe).

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a poszt azután üresedett meg, hogy az eddigi elnök, az ír Roy Baker bejelentette lemondását, miután már közel egy éve a nemzetközi szövetséget, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert WAKO-t is irányítja.
Egyesületünkből sajnos három versenyzőnk is idő előtt búcsúzott a további küzdelmektől. Horváth Szabolcs, Papp Huba, és Tóth Levente, mindjárt az első mérkőzéseiket elveszítették ezért ezután már csak szurkolóként biztathatták klubtársukat és honfitársaikat.

Lakosi Márton kadet 2,  +69kg, light-contact szabályrendszerben lépett először tatamira Marci nem bírt az osztrák ellenfelével, ezért ebben a szabályrendszerben nem fojtathatta tovább a küzdelmeit.


 
Kicklight szabályrendszerben is megmérettette magát, itt egy szlovák versenyző Vlk Alex volt az első ellenfél. Marci a szlovák versenyzőt maga mögött hagyva jutott a döntőbe. Az első helyért, nála egy fejjel magasabb lengyel Pawel Konráddal szemben nézett farkasszemet. Ebben a szabályrendszerben comb rúgás is megengedett, és sajnos a második menetben keresztszalag sérülés miatt, kénytelenek voltunk feladni a mérkőzést az egészség megóvása érdekében. Így versenyzőnk a dobogó második fokára állhatott fel és szerzett ezüstérmet.

A következő megmérettetésünk Olaszországban Riminiben lesz.


Andorka Imre

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-06-05 10:41

Körözés volt ellene érvényben

a körmendi rendőrök elfogták a férfitTovább

2020-06-05 09:24

Megjelent a Körmendi Híradó

2020. június 5. XVIII. évfolyam 9. számTovább

2020-06-05 09:11

Városi Televízió műsorajánló

10. Körmendi BöngészőTovább

2020-06-05 08:49

3970 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

és elhunyt 3 krónikus betegTovább

2020-06-05 08:42

Trianaon 100 - Emlékséta

A Nemzeti Összetartozás NapjaTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink