sortáv

Rendőrségi hírek

droszler | 2017. október 09 10:35:22 | bünügy |

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén kettő, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársainknak – az elmúlt 24 órában – további négy, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett.

 

Egy férfi 2017. október 8-án személygépkocsival közlekedett Rábahidvég felől Sorokpolány irányába, a 8704-es számú úton, amikor haladása során a menetiránya szerinti jobb oldali erdős, bokros területről egy őzsuta ugrott a járműve elé, amelyet elütött. Az ütközés következtében az autó vezetője – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérüléseket szenvedett. A Rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek! Kérjük, hogy a szabályokat betartva, járműveik sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban!

 

A járőrök 2017. október 8-án egy 19 éves, személygépkocsival közlekedő jánosházai lakost igazoltattak a megyeszékhelyen. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították. A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

 

A rendőrök 2017. október 8-án egy 39 éves, személygépjárművel közlekedő nővel szemben intézkedtek a 84-es számú főúton, Sárvár-Hegyközség térségében. Munkatársaink az igazoltatás során megállapították, hogy a gépkocsin egy ideiglenesen kiadott osztrák rendszámtábla van elhelyezve, amelynek a lejáratát jelölő dátumon az egyik sorszámot átírták. A sofőr az igazoltatás során a vezetői engedélyét és az autó forgalmi engedélyét sem tudta kollégáinknak bemutatni, ezért a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították és az ügyben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.