sortáv

Vádemelési javaslat a szentgotthárdi gázolóval szemben

droszler | 2017. szeptember 22 10:52:42 | bünügy |
Lezárta az ügyet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

Mint arról hírt adtunk, közlekedési balesetnél helyszíneltek a Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai Szentgotthárd térségében 2017. március 31-én. Egy 45 éves szentgotthárdi férfi személygépkocsijával a Füzesi úton, a 8-as számú főút felől Szentgotthárd városközpontja felé tartott, amikor áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és frontálisan ütközött egy motorkerékpárral közlekedő férfivel. A baleset következtében a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Beszámoltunk arról is, hogy a személygépkocsi vezetőjével a balesetet megelőző napon is intézkedtek munkatársaink. Akkor Szentgotthárdon ellenőrizték a férfit.

Az intézkedések során vele szemben alkalmazott alkoholszonda mindkét esetben pozitív értéket mutatott, majd az eljárás során beszerzett szakértői vélemények is igazolták az alkoholos befolyásoltságot. Megállapították továbbá, hogy K. István a baleset bekövetkezésekor vezetési képességére hátrányosan ható szer befolyása alatt állt, bódult állapotban volt.

Munkatársaink a halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntett és a járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezték és a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldték.

Mint arról hírt adtunk, az őrizetbe vett gyanúsítottat 2017. április 3-án előzetes letartóztatásba helyezte a Szombathelyi Járásbíróság. K. István jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság