sortáv

Duális képzést indított az Egis Körmenden

droszler | 2017. szeptember 19 20:19:02 | körmendi hírek |

Az Egis Gyógyszergyár több mint 100 éve fejleszt és gyárt világszínvonalú hatóanyagokat és készítményeket Magyarországon, termékeinek 80%-át a világ 57 országába exportálja és a vállalat jövőbeni sikereit is elsősorban a hazai értékteremtésre alapozza. 

A világszínvonalú készítménygyártáshoz szükséges képzett vas megyei munkaerő folyamatos biztosítása érdekében az Egis körmendi gyáregysége gyógyszerkészítmény-gyártó duális szakképzést indít a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum  Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával együttműködve. Az elméleti oktatás mellett a diákok gyakorlati képzéséhez is hozzájárul az Egis egy közel 20 millió forint értékű, a legmodernebb technológiával felszerelt laboratórium létrehozásával, melyet szeptember 19-én adtak át a Rázsó szakképző intézmény területén.

A gyógyszerkészítmény-gyártó képzés 12 tanuló részvételével indult idén szeptemberben a hároméves szakképzést követő kétéves, érettségire felkészítő rendszerben. Az elméleti és szakmai ismereteket az Egis körmendi gyáregységének 16 kiemelt munkatársa oktatja, a külső gyakorlati képzőhelyet is a vállalat körmendi gyáregysége biztosítja. A diákok így már a szakképzés ideje alatt megszerzik azokat az elméleti ismereteket és szakmai tapasztalatokat, amelyek nélkülözhetetlenek a világszínvonalú teljesítményt nyújtó és ennek megfelelő elvárásokat megfogalmazó hazai gyógyszeriparban való elhelyezkedéshez.