sortáv

Két tűzeset és egy műszaki mentés a hétvégén

droszler | 2017. augusztus 14 10:10:24 | Környezeti hírek Körmendieknek |

A sárvári és a körmendi hivatásos, a szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói, a celldömölki önkormányzati tűzoltók, valamint a rátóti önkéntes egység vonult a károk felszámolásához.

Két személyautó ütközött össze Sitke és Nagysimonyi között pénteken délután. Az ütközés következtében az egyik autó felborult és az út menti árokba csapódott. Az egyik járműben ketten, a másikban egy személy utazott. A balesetben ketten megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A balesethez a sárvári hivatásos és a celldömölki önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a sérült járműveket, majd segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében. A műszaki mentés idején félpályás útzár volt érvényben az érintett útszakaszon.

Személyautó motorterében keletkezett tűz Csénye településen, szombaton délután. A sárvári hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tüzet a tulajdonos porral oltó készülékkel eloltotta. A sárvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték az izzó részeket, majd átvizsgálták a járművet. A tűzben nem sérült meg senki.

Melléképület gyulladt ki, majd égett teljes terjedelmében Alsóújlakon, vasárnap a hajnali órákban. A körmendi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűz keletkezésekor az épületben egy személy és két kutya tartózkodott, akik még idejében el tudták hagyni az ingatlant. Az egységek az oltás közben két gázpalack maradványát is megtalálták. Az égő melléképület mellet részben egy személyautó, egy utánfutó, valamint az azon lévő két motor is megrongálódott. 

Fotó: Vasvár Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

Trágyakupac izzott füstölt pár négyzetméteren, Rátóton vasárnap az esti órákban. A körmendi hivatásos és a szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói, valamint a rátóti önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek egy vízsugárral és egy erőgép segítségével megszüntették a füstölést. A tűzben nem sérült meg senki.

VAS MKVI