sortáv

Cégkapu regisztráció – útmutató segédlet minden érdekeltnek

droszler | 2017. július 15 11:05:22 | gazdaság |
A Cégkapu használata a gazdálkodó szervezetek számára 2018. január 01-től kötelező! 2017. augusztus 31-ig, de legkésőbb 2017. december 31-ig a Cégkapu regisztrációt el kell végezni
 
2017.július 1-től csak elektronikusan lehet beadni az OEP illetékességéhez (táppénz, Gyed stb.) tartozó ügyeket, amelyhez egy újabb regisztráció szükséges. A KEKKH rendszerébe minden vállalkozásnak augusztus 31-ig elektronikusan regisztrálnia kell magát.
Hivatalosan 2017. július 01-én 14:00 órakor indult a Cégkapu regisztráció, ennek az oldala jelenleg nyilvános tesztüzemeben működik 2017.07.15-ig.
Amit feltétlenül tudnia kell az érdekelteknek: 2017. augusztus 31-ig kötelező a Cégkapun történő regisztráció a gazdálkodó szervezeteknek, továbbá – az illetékesek hivatalos tájékoztatása szerint – a hivatalos és kötelező használatig, 2018. január 01-ig, történő regisztrációt az augusztusi időpontot követően nem fogják szankcionálni.
Nem javasolják egyáltalán senkinek azt, hogy az utolsó pillanatra hagyja a regisztrációt, és ezt nem csak a majdani büntetésekre tekintettel mondják, hanem azért is, mert a Cégkapu segítségével végre kettéválik az eddig használatos Személyi Ügyfélkapu, és a cégek “hivatalos Ügyfélkapuja”. A hivatalok a Cégkapun fognak levelezni az érdekeltekkel, sokkal kevesebb papírra lesz szükség, az idézések, végzések, határozatok, jegyzőkönyvek, kérelmek, stb. A Cégkapu nem csak könnyebbség, hanem nagyobb felelősség is lesz –a funkcióját, jellegét tekintve is.
A Cégkapu regisztráció nem könyvelői feladat, de mégis kihatással van/lesz az egész vállalat gazdálkodási működésére!

 Cégkapu regisztrációról szóló, közérthető útmutató segédlettel:
https://www.konyvelozona.hu/cegkapu-regisztracio-utmutato-segedlet/

Forrás: konyvelozona.hu