Hírek, aktuális / Koronavírus hírek

2020-07-25 09:56:18
26 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt
 
26 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4424 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az új fertőzöttek nagy részét a járványügyi hatóság a kontaktkutatás során azonosította az ország különböző részeiből. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3324-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 504 fő. Az aktív fertőzöttek 34%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 68 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.


A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma nő, jelenleg 7453 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.
 
A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.  Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény



Az Operatív Törzs fokozott ellenőrzésre kérte a rendőrséget

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs folyamatosan értékeli a magyar állampolgárok utazási célországainak pandémiás mutatóit, a magyarországi határátkelőhelyeken végzett egészségügyi vizsgálatok eredményeinek alakulását. Az Operatív Törzs megállapításai szerint Magyarországon a járványügyi helyzet megnyugtató, az ország lakossága számára a legnagyobb veszélyt az új koronavírus behurcolása jelenti. Ezért az Operatív Törzs felhívta az országos tisztifőorvost, hogy az aktuális fertőzöttségi viszonyok, különösen az egyes országokban kialakult fertőző gócok figyelembe vételével vizsgálja felül azok  zöld, sárga és piros besorolásait. Továbbá felkértük a rendőrséget, hogy fokozza a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését.

Emellett az egyszerű, világos, könnyen betartható hazai szabályozás követésére kérjük Magyarország polgárait, és javasoljuk, hogy esetleges külföldi utazásuk előtt körültekintően tájékozódjanak a cél- és tranzit országok járványügyi helyzetéről.
Minden magyar állampolgár figyelmébe a biztonságos belföldi utazást és a járványügyi szabályok fegyelmezett betartását ajánljuk.

 

 
Forrás: koronavirus.gov.hu

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink