Hírek, aktuális / Véget ér egy korszak

2024-03-19 15:18:41
Véget ér egy korszak

Bebes István sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem indul a június 9-i polgármester választáson. A várost 22 éve irányító polgármester a tervek szerint külügyi munkát végez a jövőben.


Bebes István a szívéhez közel álló helyszínen jelentette be, hogy nem jelölteti magát polgármesternek

A sajtótájékoztató helyszínéül Bebes István a Batthyány Örökségközpontot választotta, mint mondta, ez a történelmi épület nagyon közel áll a szívéhez. A polgármester köszönettel kezdte mondandóját. Kiemelte: hálás minden körmendi magánszemélynek, civil szervezetnek, vállalkozásnak, hogy segítették a munkáját az elmúlt huszonkét esztendőben.
– Körmend nagyon messziről indult, számos feladatot kellett elvégezni. Változtak a kormányok, az elképzelések. Gazdasági válság, pandémia és háború nehezítették, nehezítik a munkát, de mindvégig sikeres volt az intézmények fenntartása, működtetése. A szervezett szociális ellátás megteremtésével rendkívül nagyot léptünk előre és óriási hiányt pótoltunk. Voltak könnyebb és termékenyebb időszakok, de nagyon kellemetlen periódusok is, amikor bizony nagyon sok gonddal küzdöttünk, de mindezek ellenére utakat tettünk rendbe, kerékpárút készült észak-déli és kelet- nyugati irányba, csatornahálózatot alakítottunk ki, fejlesztettük a Rába-partot, felújítottuk a kórházat, felépült a piac, megújult a mozi és környéke. Számomra azonban mindig is a szolgálat és az emberek képviselete volt a legfontosabb, a legbüszkébb azokra a dolgokra vagyok, amelyeket a körmendiekkel együtt sikerült elérni – mondta Bebes István, aki örömmel gondol a 2016-ban átvett Prima-díjra, amely a sport területén végzett munkáját ismerte el, de sokat jelent számára az a szakmai díj is, amit kimagasló önkormányzati tevékenységéért vehetett át a magyar belügyminisztertől.
– Nem indulok polgármesterként az idei önkormányzati választásokon, mert érkezett egy felkérés, hogy a továbbiakban külföldön teljesítsek szolgálatot. Ez a terület közel áll a szívemhez, Körmend nemzetközi kapcsolatait, testvérvárosi együttműködéseit is mindig nagyon fontosnak tartottam. Azt hiszem, olyan alapokat hagyok az utódomra, amelyekre lehet építeni és tovább lehet fejleszteni Körmendet – hangsúlyozta Bebes István.

TÓTH
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-27 08:18

Hétdombi Majális

Részletes programTovább

2024-04-27 08:15

Kézben a papíralapú tervezetek

egy rövid, személyre szabott tájékoztatót is küldenekTovább

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink