Hírek, aktuális / Továbbra is az egyik legbiztonságosabb Vas megye

2020-02-28 10:02:27

Továbbra is az egyik legbiztonságosabb Vas megye


Vas megye 2019. évi bűnügyi és közbiztonsági helyzetét értékelte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Tiborcz János r. dandártábornok.
 


Főkapitány úr a 2020. február 27-én megtartott évértékelő értekezleten beszámolt arról, hogy Vas megye továbbra is az ország bűnügyileg legkevésbé fertőzött területei közé tartozik. A megyében elkövetett és regisztrált bűncselekmények száma tovább mérséklődött.

Az országosan regisztrált jogsértések mindössze 2,17 %-a történt a megyében. Kiemelte, hogy Vas megye rendőri szervei 2,9 százalékponttal javították az előző évben elért felderítési eredményességüket, így a 67,1 %-os mutatóval az előkelő harmadik helyet foglaljuk el az országos rangsorban.

Az ünnepélyes keretek között tartott állománygyűlés elöljárója, dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes úr beszédében kiemelte, hogy Vas megyét a kiszámíthatóság, az eredményesség és a stabilitás jellemzi. Értékelte a 2019-es évben elvégzett munkát és meghatározta a 2020. évi szakmai elvárásokat. Hangsúlyozta, hogy a megyében megszokott bűnügyi és közbiztonsági helyzet megteremtéséhez továbbra is elengedhetetlen a szomszédos megyékkel, valamint a társszervekkel történő összefogás.

Az értekezleten elismerést vehetett át a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szombathelyi Rendőrkapitányság, a Körmendi Rendőrkapitányság és a Celldömölki Rendőrkapitányság illetékességi területén szolgálatot ellátó egy-egy munkatársunk. Prácser Gábor r. alezredes, Tóth László r. őrnagy, Erdélyi István c. r. zászlós, Kalauz Gábor c. r. törzsőrmester, Varga Zoltán János r. főtörzsőrmester és Kránitz Tamás Ferenc c. r. főtörzszászlós a bűnügyi és a rendészeti szakterületen nyújtott kiemelkedő munkájáért részesült jutalomban.

Forrás: police.hu
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink