Hírek, aktuális / Tíz ittas vezetővel szemben intézkedtek a vármegyei rendőrök

2024-02-19 14:16:00
Tíz ittas vezetővel szemben intézkedtek a vármegyei rendőrök
Vas vármegyei összesítő
 
A hétvége eseményei.
 
Vas vármegyében 2024. február 16-án 5 óra és 2024. február 19-én 5 óra közötti időben három, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Az elmúlt 72 órában tíz ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi egyenruhások. Egy 33 éves férfi pénteken személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet is okozott, vele szemben az ittas járművezetés mellett a baleset okozása miatt is eljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

Szombaton pedig rövid időn belül kétszer is intézkedés alá vontak egy helyi autóst, aki ittasan ült a volán mögé. Első alkalommal a pozitív alkoholtesztert követően előállították és elvették vezetői engedélyét. A férfi azonban ezt követően ismét gépkocsiba ült és a második igazoltatást követően már engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe is vették őt a rendőrök.

Szintén a szombati napon egy nő pedig úgy vezette autóját, hogy őt már korábban eltiltották a vezetéstől. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter is pozitív értéket mutatott. Így az ittasság mértékére tekintettel ellene közigazgatási hatósági eljárás indult, továbbá az eltiltás hatálya alatt történő vezetés miatt büntetőeljárást is kezdeményeztek az intézkedő járőrök.

A többi ittas járművezetővel szemben pedig – vezetői engedélyük elvétele mellett – büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az illetékes rendőrkapitányságon.

Egy helyi férfi Bükön közlekedett úgy motorjával pénteken, hogy őt korábban a Szombathelyi Járásbíróság már eltiltotta a vezetéstől. Így vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-08 14:06

Természetvédelmi önkéntes tábor

2024. június 30 - július 5.Tovább

2024-05-08 13:31

Aranyérem a nemzetközi makettversenyen

26. MosonShowTovább

2024-05-08 10:57

Szeretetkert

BÖK SzínházteremTovább

2024-05-08 09:01

20 év az Európai Unióban

20 Km Vas VármegyébenTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink