Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2018-03-14 11:02:10
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy, súlyos és négy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársainknak – az elmúlt 24 órában – további három, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett.

Egy 50 éves bucsui férfi 2018. március 13-án személygépkocsival közlekedett Szombathelyen, a Bartók Béla körúton, amikor az előtte haladó másik gépjármű hátuljának ütközött. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint egy személy könnyű sérüléseket szenvedett.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2018. március 13-án a Rohonci úton is. Egy 43 éves budapesti férfi személygépkocsival közlekedett a megyeszékhelyen, a Szűrcsapó utca felől a Váci Mihály utca irányába, amikor haladása során a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elsodort egy nőt. A gyalogos az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett.

Mindkét baleset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett az a 33 éves gersekaráti lakos, aki 2018. március 13-án egy quaddal felborult a 7445-ös számú úton. A férfi Katafa felől közlekedett Nagymizdó irányába, amikor haladása során elveszítette uralmát a járműve felett. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sofőr súlyosan megsérült. A rendőri intézkedéskor munkatársaink megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott. Az ügyben a Körmendi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást és engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indított.

A balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek! Legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben és a szabályokat betartva, járműveik sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban! Ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

A rendőrök 2018. március 13-án a Vasvári Rendőrkapitányságra előállították azt a 48 éves vértesacsai lakost, aki az intézkedést megelőzően – előzetes szóváltást követően – bántalmazott egy férfit Vasváron. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink