Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2018-02-08 09:18:59
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy halálos kimenetelű és négy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársainknak – az elmúlt 24 órában – további tizenkettő, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett.

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, halálos kimenetű közúti közlekedési baleset történt 2018. február 7-én a 86-os számú főúton, Egyházasrádóc térségében. Egy 26 éves körmendi férfi személygépkocsival közlekedett Körmend felől Szombathely irányába, amikor haladása során a főút 63-as kilométerszelvényénél elveszítette uralmát a járműve felett és a szemközti sávban közlekedő tehergépkocsinak csapódott. Az ütközés következtében az autó utasa olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A sofőr az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek munkatársaink 2018. február 7-én, Körmenden.
Egy helyi férfi személygépkocsival közlekedett a Rákóczi utcában, amikor az előtte jobbra kanyarodó tehergépkocsinak ütközött. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint az autó utasa könnyebben megsérült. A Körmendi Rendőrkapitányság az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Egy 34 éves zalaegerszegi nő 2018. február 7-én autójával közlekedett Sótony belterületén, amikor haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban megcsúszott és a szemközti sávban közlekedő másik gépjárműnek csapódott. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben egy személy könnyű sérüléseket szenvedett. A Sárvári Rendőrkapitányság a baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a megváltozott időjárási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Munkatársaink 2018. február 7-én a Vasvári Rendőrkapitányságra előállították azt az 51 éves helyi férfit, akivel szemben – az intézkedést megelőzően – egy, Vasváron történt anyagi káros közlekedési balesetből kifolyólag alkoholszonda alkalmazására került sor. Tekintettel arra, hogy a műszer pozitív értéket mutatott a férfivel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ugyancsak alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé 2018. február 7-én az a 67 éves helyi férfi is, akit Csepreg belterületén igazoltattak a rendőrök. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda ez esetben is pozitív értéket mutatott, ezért előállították. A sofőrrel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Kőszegi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

 Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-02-15 11:30

SMS-ben csalnak ki pénzt a NAV nevében

A hivatalos honlap a www.nav.gov.huTovább

2019-02-15 10:33

Emberölés kísérlete miatt kell felelnie

a büki férfinekTovább

2019-02-15 08:48

A Helyi Választási Iroda vezetőjének 2/2019 (II.15.) sz. határozata

Helyi önkormányzati választások 2019Tovább

2019-02-15 08:44

A Helyi Választási Iroda vezetőjének 1/2019 (II.15.) sz. határozata

Helyi önkormányzati választások 2019Tovább

2019-02-15 08:23

Körmendi költőé a legrangosabb magyar irodalmi díj

Nagy Gábor József Attila-díjas költőTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink